Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mexicaanse Taco Bowl van tortilla wraps

Mexicaanse Taco Bowl

Una fiesta mexicana en la cocina de Rene! Stel je voor, een mooie zomerse dag, je hebt niet veel zin om lang in de keuken te staan maar je wilt wel iets lekkers en gezonds eten. Dan moet je echt een keer deze Taco Bowl klaarmaken. Dit kleurrijke zomerse gerecht is perfect om in een mum van tijd op tafel te zetten en je warme zomerdag af te sluiten.
4 from 1 vote
Cuisine Mexicaans, Tex-Mex
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak tortilla wraps
  • zonnebloemolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 groene paprika
  • 1 zak Ijsbergsla
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • verse koriander
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tablet runderbouillon
  • 2 blikken kidneybonen 400 gr
  • 1 verpakking zure room

Instructies
 

Taco Bowl

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smeer 4 brede kommen in met een beetje zonnebloemolie en leg in elk kommetje een tortillawrap. Druk aan tot er een kommetje wordt gevormd. Bak de tortilla’s 10 minuten in de oven. Haal eruit en laat afkoelen.
    kommen met tortilla wraps om te bakken
  • Verhit een braadpan met een scheutje zonnebloemolie en bak 500 gram rundergehakt rul. Snipper intussen 1 ui, 2 teentjes knoflook en snij 1 rode peper in ringetjes (verwijder eventueel de zaadjes voor een minder scherpe smaak). Hou een aantal ringetjes rode peper apart voor garnering. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe aan het gehakt en bak een paar minuten even mee.
  • Voeg na een paar minuten toe: 1 tl komijnzaad, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl kaneel, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 verkruimeld runderbouillontablet en 1 blik tomatenblokjes. Roer goed door elkaar en laat het een paar minuten stoven. Laat 2 blikken kidneybonen uitlekken en snij 1 groene paprika in blokjes. Voeg toe aan het gerecht. Roer alles door elkaar en laat 10 minuten pruttelen op een lage hittebron.

Serveren

  • Leg een handje gesneden ijsbergsla op de bodem van de afgekoelde tacobowl. Daarop doe je een paar opscheplepels van het stoofgerecht (de chili). Garneer met cherrytomaatjes, stukjes avocado, een paar klodders losgeklopte zure room, korianderblaadjes en ringetjes rode peper.

Video

4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Mexicaanse Taco Bowl
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Maak Toscaanse witte bonenstoof met pompoen, broccoli en miso. Vegetarisch comfortfood met een heerlijke ‘smokey kick’ van Rosa!
Lees meer
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Rijkgevulde soep met bruine bonen, groenten, spek en rookworst - zoals oma hem maakte. Perfect voor koude dagen of als nostalgisch comfortfood.
Lees meer
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp