Una fiesta mexicana en la cocina de Rene! Stel je voor, een mooie zomerse dag, je hebt niet veel zin om lang in de keuken te staan maar je wilt wel iets lekkers en gezonds eten. Dan moet je echt een keer deze Taco Bowl klaarmaken. Dit kleurrijke zomerse gerecht is perfect om in een mum van tijd op tafel te zetten en je warme zomerdag af te sluiten.
Smeer 4 brede kommen in met een beetje zonnebloemolie en leg in elk kommetje een tortillawrap. Druk aan tot er een kommetje wordt gevormd. Bak de tortilla’s 10 minuten in de oven. Haal eruit en laat afkoelen.
Verhit een braadpan met een scheutje zonnebloemolie en bak 500 gram rundergehakt rul. Snipper intussen 1 ui, 2 teentjes knoflook en snij 1 rode peper in ringetjes (verwijder eventueel de zaadjes voor een minder scherpe smaak). Hou een aantal ringetjes rode peper apart voor garnering. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe aan het gehakt en bak een paar minuten even mee.
Voeg na een paar minuten toe: 1 tl komijnzaad, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl kaneel, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 verkruimeld runderbouillontablet en 1 blik tomatenblokjes. Roer goed door elkaar en laat het een paar minuten stoven. Laat 2 blikken kidneybonen uitlekken en snij 1 groene paprika in blokjes. Voeg toe aan het gerecht. Roer alles door elkaar en laat 10 minuten pruttelen op een lage hittebron.
Serveren
Leg een handje gesneden ijsbergsla op de bodem van de afgekoelde tacobowl. Daarop doe je een paar opscheplepels van het stoofgerecht (de chili). Garneer met cherrytomaatjes, stukjes avocado, een paar klodders losgeklopte zure room, korianderblaadjes en ringetjes rode peper.
Video
Keyword Taco, Tortilla, Wrap
4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel