De smaken van de Mexicaanse keuken

Mexicaanse chili met pompoen en zwarte bonen is een heerlijk en hartig gerecht dat de smaken van de Mexicaanse keuken combineert met de rijke textuur van pompoen en de voedzaamheid van zwarte bonen. De pompoen geeft een zoete en nootachtige smaak aan de chili.

Zwarte bonen, die een goede bron van eiwitten en vezels zijn, worden toegevoegd aan de chili. Deze bonen voegen textuur en een hartige smaak toe aan het gerecht. Ze zijn ook een geweldige aanvulling op de pompoen, omdat ze goed samengaan met de zoete smaak. De chili kun je serveren met een lepel Griekse yoghurt op het gerecht iets fris mee te geven.

Boordevol voedingsstoffen

Mexicaanse chili met pompoen en zwarte bonen is niet alleen een smaakvol gerecht, maar het zit ook boordevol voedingsstoffen. Het is een geweldige bron van vezels, eiwitten en vitamines. Bovendien is het een veelzijdig gerecht dat je kunt aanpassen aan je eigen smaak door bijvoorbeeld andere groenten toe te voegen of de kruiden aan te passen.

Als je op zoek bent naar een heerlijke en voedzame maaltijd, Mexicaanse chili met pompoen en zwarte bonen is een geweldige keuze die je smaakpapillen zal prikkelen en je lichaam zal voeden. Probeer dit gerecht eens uit en geniet van de heerlijke smaken van de Mexicaanse keuken!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mexicaanse-pompoenchili-met-zwarte-bonen-tomaat-en-gehakt

Mexicaanse pompoenchili met zwarte bonen, tomaat en gehakt

Pompoen is echt zo'n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvruchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat. Schep voor een frisse touch een lepel Griekse yoghurt op je kom met pompoenchili en aanvallen maar! Bovendien kost deze maaltijd slechts € 2,- per persoon, dus het is ook nog eens goed je je portemonnee.
No ratings yet
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • Zonnebloemolie
  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel komijnpoeder djinten
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 flespompoen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 blikken zwarte bonen 400 gram
  • Eventueel als garnering: Griekse Yoghurt

Instructies
 

  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan. Bak hierin half om half gehakt rul. Snij 1 rode peper fijn en voeg toe. Voeg 1 el gerookt paprikapoeder, 1 el oregano en 1 tl komijnpoeder toe. Verkruimel 2 bouillonblokje erboven.
  • Snij van een flespompoen de boven- en de onderkant eraf. Snij de schil eraf en snij het vruchtvlees in kleine blokjes van ± 1 cm.
    Tip: De zaden van de pompoen kun je drogen en gebruiken om pompoenplanten op te kweken.
  • Voeg 1 blik tomatenblokjes toe. Vul het blik met kraanwater en gooi in de pan. Zorg dat de pompoenblokjes net onder water staan. Breng het geheel aan de kook, draai de hittebron lager en laat de pompoenstoof in 20 minuten gaar worden.
  • Laat na 20 minuten 2 blikken zwarte bonen uitlekken en voeg ze toe. Laat de bonen 5 minuten meewarmen.
  • Serveer de pompoenchili in een kom of een diep bord. Lekker om er een lepel Griekse yoghurt op te scheppen.

Video

TIP

Probeer ook eens deze lekkere budgetmaaltijd die goed is voor je portemonnai: Mexicaanse eenpansmaaltijd
Budget-Studenten-eenpansmaaltijd-met-veel-groenten
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Mexicaanse pompoenchili met zwarte bonen, tomaat en gehakt
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp