Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Lasagne met een spannende twist

Mexicaanse lasagne met tortillawraps en pulled pork is een verrukkelijke combinatie van smaken die de traditionele lasagne een spannende twist geeft. Deze heerlijke schotel combineert de hartige en sappige smaak van langzaam gegaarde pulled pork met de pittigheid en levendigheid van Mexicaanse kruiden en specerijen. Het resultaat is een smaakvolle, bevredigende maaltijd die je zeker zult waarderen.

Om deze Mexicaanse lasagne te maken, begin je met het bereiden van de pulled pork. Neem een stuk varkensschouder en marineer het met een smaakvolle mix van kruiden, zoals komijn, paprika, knoflookpoeder, ui, oregano, chilipoeder, zout en peper. Een recept voor pulled pork vind hier. Maar je kunt voor deze lasagne natuurlijk ook gebruik maken van kant-en-klare pulled pork uit de supermarkt. Dat scheelt je een hoop tijd.

De combinatie van de sappige pulled pork, de pittige Mexicaanse vulling en de knapperige tortillawraps zorgt voor een geweldige smaakervaring. Het is een heerlijke variatie op de klassieke lasagne en zal zeker indruk maken op je familie en vrienden. Geniet van deze smakelijke Mexicaanse lasagne van tortillawraps met pulled pork!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mexicaanse-lasagne-met-pulled-prok-en-tortillawraps-zonder-pasta

Mexicaanse lasagne

Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En met die bovenkant van zure room en kaas is het gerecht lekker smeuïg. Bovendien is deze Mexicaanse lasagne helemaal niet om te maken. Na 10 minuten in de oven is ie klaar!
No ratings yet
Cuisine Mexicaans
Servings 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl oregano
  • 1 tl chipotle chilipoeder eventueel vervangen door normaal chilipoeder
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik maiskorrels
  • 1 potje tacosaus
  • 1 pak tortillawraps
  • 500 gram pulled pork uit de supermarkt of zelf gemaakt.
  • 1 bekertje zure room
  • geraspte kaas
  • 1 potje jalapeno schijfjes

Instructies
 

  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook hierin. Snij intussen 1 rode paprika in stukjes en voeg toe. Snij 250 gram cherrytomaten door de helft en voeg toe.
  • Voeg 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl zwarte peper, 1 tl oregano, 1 tl (chipotle) chilipoeder en 1 verkruimeld runderbouillontablet toe. Roer de ingrediënten door elkaar.
  • Voeg 1 blik tomatenblokjes, 1 blik uitgelekte zwarte bonen en 1 blik uitgelekte mais toe. Breng aan de kook en laat het 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden op grillstand.
  • Neem een (liefst ronde) ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie. Verdeel vervolgens op de bodem van de ovenschaal een paar lepels tacosaus uit een potje. Leg daar 1 tortillawrap op.
  • Verdeel een schep van de saus die je net hebt gemaakt erover. Dek weer af met een tortillawrap.
  • Vervolgens weer een schep saus en verdeel hier een deel pulled pork over. Dek weer af met een tortillawrap.
  • Vervolgens weer een schep saus en een deel pulled pork. Dek af met een tortillawrap.
  • En tot slot weer een schep saus en een deel pulled pork. Dek af met een tortillawrap.
  • Smeer de bovenkant in met een paar lepels van de tacosaus. Verdeel er een aantal lepels zure room over, strooi er geraspte kaas over en een handje jalapeno schijfjes.
  • Zet de ovenschaal 10 minuten onder de grill in de voorverwarmde oven.
  • Laat na bereiding de lasagne iets afkoelen alvorens hem aan te snijden.
  • Een goed recept voor pulled pork vind je hier.

Video

TIP

Maak de pulled pork voor dit recept zelf! Kijk hier voor een recept.
Pulled-Pork-met-dry-rub-uit-de-slow-cooker
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Pittige Mexicaanse lasagne van tortillas
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp