Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Wiener schnitzel met kartoffelsalat

Een Wiener schnitzel lijkt best wel simpel, maar om het perfect te maken moet je wel zorgen dat alles goed gaat. Hoe krijg je bijvoorbeeld een perfect bruine korst met van die bubbels? Kortom, hoe maak je de allerlekkerste Wiener schnitzel zoals in Oostenrijk. En daar serveren we dan een lekkere frisse kartoffelsalat bij.
4 from 1 vote
Cuisine Europees, Oostenrijk
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Jampotje

Ingrediënten
  

  • 4 Kalfsschnitzels
  • Bloem
  • 4 Eieren
  • Paneermeel
  • Zout & peper
  • Reuzel (of anders zonnebloemolie)
  • 1 kilo Vastkokende aardappels
  • Olijfolie extra vierge
  • Dijon mosterd
  • Witte balsamico azijn
  • 1 Citroen
  • Platte peterselie
  • 1 Ui

Instructies
 

Kartoffelsalat

  • Kook 1 liter water in de waterkoker. Was 1 kilo vastkokende aardappels en snij deze 1 keer doormidden. Doe de aardappels in een kookpan, draai de hittebron open en zet de pan erop. Voeg 1 tl. zout toe en schenk het gekookte water erbij tot de aardappels net onder staan. Laat de aardappels in 20 à 30 minuten gaar worden. Als je met een vork makkelijk in een aardappel kunt prikken zijn ze gaar.
    Doe de aardappels na het koken en afgieten over in een schaal.
    Pak een leeg jampotje en doe hier achtereenvolgens in: 100 ml extra vergine olijfolie, 1 el. witte balsamicozijn, het sap van een halve citroen en 1 el. dijn mosterd. Doe de deksel op de pot en schud deze flink door elkaar, totdat er een dressing ontstaat.
    Snipper een kleine ui heel fijn en hak een flinke hand platte peterselie. Voeg toe aan de aardappels. Doe er naar smaak wat versgemalen peper en zout bij en schenk de inhoud van de jampot bij de aardappels.
    Meng alles met je handen goed door.

Wiener Schnitzel

  • Leg een kalfsschnitzel tussen 2 stukken vershoudfolie en rol deze met een deegroller platter. Je mag er ook zachtjes op slaan met de deegroller. Herhaal dit met de andere schnitzels.
    Zet 3 verdiepte borden klaar en doe op 1 bord een laagje bloem, op het 2e bord een geklust ei en op het 3e bord een laagje paneermeel. (Om het authentieker te maken kun je ook oud brood fijn malen in de keukenmachine en gebruiken als paneermeel).
    Bedek een schnitzel aan beide kanten met een dun laagje bloem. Haal het daarna door het ei heen en tot slot bedek je de schnitzel met een flinke laag paneermeel. Leg opzij en herhaal dit met de andere schnitzels.
    Verwarm de oven op 50 graden. (Om straks de schnitzels warm te houden, maar niet verder. te laten garen)
    (Verhit 4 klonten reuzel in een koekenpan (of anders een laag zonnebloemolie van 1 cm). Controleer of de temperatuur heet genoeg is door er een stukje brood in te dopen. Als het flink gaat bruisen is het vet heet genoeg. Draai de hittebron lager en bak 1 schnitzel, 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Leg de schnitzel na het uitlekken op een rooster en houdt warm in de voorverwarmde oven. Herhaal dit met de andere schnitzels.

Serveren

  • Leg een schnitzel op een bord met een schijfje citroen erbij. Schep daar 1 opscheplepel kartoffelsalat bij. Lekker om er een gemengde salade bij te serveren.

Video

4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp