Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Wiener schnitzel met kartoffelsalat

Een Wiener schnitzel lijkt best wel simpel, maar om het perfect te maken moet je wel zorgen dat alles goed gaat. Hoe krijg je bijvoorbeeld een perfect bruine korst met van die bubbels? Kortom, hoe maak je de allerlekkerste Wiener schnitzel zoals in Oostenrijk. En daar serveren we dan een lekkere frisse kartoffelsalat bij.
4 from 1 vote
Cuisine Europees, Oostenrijk
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Jampotje

Ingrediënten
  

  • 4 Kalfsschnitzels
  • Bloem
  • 4 Eieren
  • Paneermeel
  • Zout & peper
  • Reuzel (of anders zonnebloemolie)
  • 1 kilo Vastkokende aardappels
  • Olijfolie extra vierge
  • Dijon mosterd
  • Witte balsamico azijn
  • 1 Citroen
  • Platte peterselie
  • 1 Ui

Instructies
 

Kartoffelsalat

  • Kook 1 liter water in de waterkoker. Was 1 kilo vastkokende aardappels en snij deze 1 keer doormidden. Doe de aardappels in een kookpan, draai de hittebron open en zet de pan erop. Voeg 1 tl. zout toe en schenk het gekookte water erbij tot de aardappels net onder staan. Laat de aardappels in 20 à 30 minuten gaar worden. Als je met een vork makkelijk in een aardappel kunt prikken zijn ze gaar.
    Doe de aardappels na het koken en afgieten over in een schaal.
    Pak een leeg jampotje en doe hier achtereenvolgens in: 100 ml extra vergine olijfolie, 1 el. witte balsamicozijn, het sap van een halve citroen en 1 el. dijn mosterd. Doe de deksel op de pot en schud deze flink door elkaar, totdat er een dressing ontstaat.
    Snipper een kleine ui heel fijn en hak een flinke hand platte peterselie. Voeg toe aan de aardappels. Doe er naar smaak wat versgemalen peper en zout bij en schenk de inhoud van de jampot bij de aardappels.
    Meng alles met je handen goed door.

Wiener Schnitzel

  • Leg een kalfsschnitzel tussen 2 stukken vershoudfolie en rol deze met een deegroller platter. Je mag er ook zachtjes op slaan met de deegroller. Herhaal dit met de andere schnitzels.
    Zet 3 verdiepte borden klaar en doe op 1 bord een laagje bloem, op het 2e bord een geklust ei en op het 3e bord een laagje paneermeel. (Om het authentieker te maken kun je ook oud brood fijn malen in de keukenmachine en gebruiken als paneermeel).
    Bedek een schnitzel aan beide kanten met een dun laagje bloem. Haal het daarna door het ei heen en tot slot bedek je de schnitzel met een flinke laag paneermeel. Leg opzij en herhaal dit met de andere schnitzels.
    Verwarm de oven op 50 graden. (Om straks de schnitzels warm te houden, maar niet verder. te laten garen)
    (Verhit 4 klonten reuzel in een koekenpan (of anders een laag zonnebloemolie van 1 cm). Controleer of de temperatuur heet genoeg is door er een stukje brood in te dopen. Als het flink gaat bruisen is het vet heet genoeg. Draai de hittebron lager en bak 1 schnitzel, 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Leg de schnitzel na het uitlekken op een rooster en houdt warm in de voorverwarmde oven. Herhaal dit met de andere schnitzels.

Serveren

  • Leg een schnitzel op een bord met een schijfje citroen erbij. Schep daar 1 opscheplepel kartoffelsalat bij. Lekker om er een gemengde salade bij te serveren.

Video

Keyword Aardappel, Frituren, Kalfsschnitsel, Paneren, Reuzel
4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp