Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Spaanse-tortilla-met-aardappel-chorizo-en-kaas

Tortilla de patata con chorizo

Ik hou van Spanje en de Spaanse keuken. Verwar de Spaanse tortilla niet die uit de Mexicaanse keuken, dit is heel iets anders. De Spaanse tortilla wordt vaak als Tapas gegeten, warm of koud. Ik heb tortilla ook vaak als ontbijt geserveerd gekregen. Het is een soort frittata op basis van ei, maar dan met aardappel erin. Deze Spaanse tortilla is geeft een goede bodem en aan een klein stukje heb je wel genoeg. Qua inhoud kan je eindeloos variëren. In deze video voeg ik chorizo en courgette toe, maar voel je vrij om andere ingrediënten te gebruiken zoals serrano ham, paprika of champignons.
5 from 1 vote
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

  • Zonnebloemolie
  • 3 flinke aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 chorizoworst
  • 6 eieren
  • Zout en peper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • Olijfolie
  • 4 plakken cheddar (smeltkaas)
  • 1/2 courgette

Instructies
 

  • Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een pan. ± 3 cm.
    Schil 3 flinke aardappels. Snij deze in de lengte door de helft en de helften tot kwarten. Snij van de kwart aardappels dunne plakjes. Dep de aardappels droog met een stukje keukenpapier.
    Snij 1 grote ui in halve ringen.
    Bak de aardappels en ui 10 minuten in de hete olie.
    Snij een halve chorizo worst in kleine blokjes en bak deze nog 5 minuten mee met de aardappels en ui in de olie. Voor een vega tortilla kun je de chorizo ook weglaten.
    Breek intussen 6 eieren in een kom. Voeg zout, versgemalen peper, 1 tl gerookt paprikapoeder en 1 tl chilivlokken toe. Klop de eieren en specerijen met een garde goed door elkaar tot een egaal mengsel.
    Haal de aardappels, ui en chorizo met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en voeg toe aan het ei-mengsel
    Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Giet de helft van het ei-mengsel in de koekenpan. Leg er 4 plakjes cheddar smeltkaas op. Rasp een halve courgette. Verdeel de courgette-rasp over het ei.
    Giet de andere helft van het ei-mengsel erover.
    Zet de hittebron iets lager, leg de deksel op de koekenpan en laat de tortilla 5 minuten bakken.
    Controleer of na 5 minuten het ei al een klein beetje gestold is. Als het nog vloeibaar is, laat je het ei nog iets langer bakken.
    Leg een groot bord op de bovenkant van de koekenpan. Draai de koekenpan met het bord erop ondersteboven. Goed vasthouden! Haal de koekenpan weg en zet weer terug op het fornuis. Laat de tortilla vanaf het bord in de koekenpan glijden en laat deze kant nog eens 5 minuten bakken. De deksel hoeft niet meer op de pan.
    Draai de tortilla na 5 minuten bakken op een mooi bord. Serveer bij het ontbijt of geef stukjes tortilla bij de tapas hapjes.

Video

TIP

Misschien vind je dit ook lekker. Spaanse paella met chorizo en garnalen. Kijk hier voor het recept.
Spaanse Paella-met-chorizo,-kip-en-garnalen
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More
Spaanse-tortilla-met-aardappel-chorizo-en-kaas
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp