Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mashed-potato-buns-luchtige-USA-aardappelbroodjes

Mashed potato buns. Luchtige aardappelbroodjes uit de USA.

Een perfecte manier om overgebleven restjes aardappel te gebruiken, deze mashed potato buns. Je wordt met luchtige en een beetje zoete aardappelbroodjes beloond na het bakken. Ik weet zeker dat je nog nooit broodjes als deze hebt geproefd. Serveer ze direct bij een stoofpot zoals de Texas cowboy stew. Of eet ze bij een lekkere gevulde maaltijdsoep.
No ratings yet
Cuisine Amerikaans

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 2 gekookte aardappels
  • 1/2 kop Warme melk
  • 1 eetlepel Droge gist
  • 1/2 kop Rietsuiker
  • 2 Eieren
  • 1 theelepel Zout
  • 100 gram Gezouten roomboter
  • 4 koppen Bloem
  • Polenta

Instructies
 

  • Stamp 2 gekookte aardappels.
    Smelt in een steelpannetje 100 gram gezouten roomboter
    Meng in een keukenmachine met een deeghaak de aardappelpuree en met 1 kop warme melk.
    Voeg 2 eieren, de gesmolten boter, 1/2 kop rietsuiker, 1 tl zout en 1 el droge gist toe en meng door elkaar.
    Dek de mengkom af met een schone theedoek en laat het mengsel 5 minuten rusten.
    Voeg 4 koppen bloem in gedeeltes toe. Meng eerst 1 kop bloem door het mengsel, daarna de 2e, de 3e en de 4e. Zet de keukenmachine uit als alles goed tot een deeg is gemengd en het deeg niet meer aan de zijkant van de kom kleeft.
    Smeer een andere grote kom in met een klein beetje zonnebloemolie. Doe het deeg in de kom en smeer de bovenkant van het deeg ook in met een beetje zonnebloemolie. Dek af met een theedoek en laat 1 uur op een tochtvrije plek staan, totdat het mengsel in omvang is verdubbeld.
    Als het mengsel is verdubbeld, mag je je bokskwalititeiten laten zien en sla een paar keer stevig op het deeg..
    Smelt nog een klontje boter en smeer daar een ovenschaal mee in.
    Doe wat bloem op je handen en trek uit de deegbal een stukje deeg ter grootje van een tennisbal. Vouw de uitstekende stukjes naar achter en leg het in de ovenschaal. Ga zo door tot al het deeg op is en de ovenschaal gevuld met bolletjes deeg.
    Pak ongeveer 3 eetlepels deeg en trek de uiteinden langzaam naar beneden en onder het deeg om een ​​bal te maken. Leg dit in de ingevette ovenschaal. Je zou in staat moeten zijn om 3 breed en 4 naar beneden te krijgen, dus 12 in de 9×13 pan en 3 breed en 3 naar beneden in de 9×9 pan, dus 9 in de kleine pan.
    Smeer een beetje gesmolten boter op de bovenkant van de bolletjes en bestrooi ze met een klein laagje polenta.
    Bedek de ovenschaal met een theedoek en laat het nog een uur rijzen.
    Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de broodjes in 30 minuten goudbruin.
    Serveer ze direct bij een stoofpot zoals de Texas cowboy stew. Of eet ze bij een lekkere gevulde maaltijdsoep.

Video

TIP

Deze broodjes zijn echt lekker bij de Texas Cowboy Stew. Kijk hier voor het recept.
TEXAS COWBOY STEW. NEW FRONTIER STOOFPOT
Texas-Cowboy-Stew-The-New-Frontier-stoofpot
Keyword Aardappel, Mais
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More
Mashed-potato-buns-luchtige-USA-aardappelbroodjes
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp