Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mashed-potato-buns-luchtige-USA-aardappelbroodjes

Mashed potato buns. Luchtige aardappelbroodjes uit de USA.

Een perfecte manier om overgebleven restjes aardappel te gebruiken, deze mashed potato buns. Je wordt met luchtige en een beetje zoete aardappelbroodjes beloond na het bakken. Ik weet zeker dat je nog nooit broodjes als deze hebt geproefd. Serveer ze direct bij een stoofpot zoals de Texas cowboy stew. Of eet ze bij een lekkere gevulde maaltijdsoep.
No ratings yet
Cuisine Amerikaans

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 2 gekookte aardappels
  • 1/2 kop Warme melk
  • 1 eetlepel Droge gist
  • 1/2 kop Rietsuiker
  • 2 Eieren
  • 1 theelepel Zout
  • 100 gram Gezouten roomboter
  • 4 koppen Bloem
  • Polenta

Instructies
 

  • Stamp 2 gekookte aardappels.
    Smelt in een steelpannetje 100 gram gezouten roomboter
    Meng in een keukenmachine met een deeghaak de aardappelpuree en met 1 kop warme melk.
    Voeg 2 eieren, de gesmolten boter, 1/2 kop rietsuiker, 1 tl zout en 1 el droge gist toe en meng door elkaar.
    Dek de mengkom af met een schone theedoek en laat het mengsel 5 minuten rusten.
    Voeg 4 koppen bloem in gedeeltes toe. Meng eerst 1 kop bloem door het mengsel, daarna de 2e, de 3e en de 4e. Zet de keukenmachine uit als alles goed tot een deeg is gemengd en het deeg niet meer aan de zijkant van de kom kleeft.
    Smeer een andere grote kom in met een klein beetje zonnebloemolie. Doe het deeg in de kom en smeer de bovenkant van het deeg ook in met een beetje zonnebloemolie. Dek af met een theedoek en laat 1 uur op een tochtvrije plek staan, totdat het mengsel in omvang is verdubbeld.
    Als het mengsel is verdubbeld, mag je je bokskwalititeiten laten zien en sla een paar keer stevig op het deeg..
    Smelt nog een klontje boter en smeer daar een ovenschaal mee in.
    Doe wat bloem op je handen en trek uit de deegbal een stukje deeg ter grootje van een tennisbal. Vouw de uitstekende stukjes naar achter en leg het in de ovenschaal. Ga zo door tot al het deeg op is en de ovenschaal gevuld met bolletjes deeg.
    Pak ongeveer 3 eetlepels deeg en trek de uiteinden langzaam naar beneden en onder het deeg om een ​​bal te maken. Leg dit in de ingevette ovenschaal. Je zou in staat moeten zijn om 3 breed en 4 naar beneden te krijgen, dus 12 in de 9×13 pan en 3 breed en 3 naar beneden in de 9×9 pan, dus 9 in de kleine pan.
    Smeer een beetje gesmolten boter op de bovenkant van de bolletjes en bestrooi ze met een klein laagje polenta.
    Bedek de ovenschaal met een theedoek en laat het nog een uur rijzen.
    Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de broodjes in 30 minuten goudbruin.
    Serveer ze direct bij een stoofpot zoals de Texas cowboy stew. Of eet ze bij een lekkere gevulde maaltijdsoep.

Video

TIP

Deze broodjes zijn echt lekker bij de Texas Cowboy Stew. Kijk hier voor het recept.
TEXAS COWBOY STEW. NEW FRONTIER STOOFPOT
Texas-Cowboy-Stew-The-New-Frontier-stoofpot
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Mashed-potato-buns-luchtige-USA-aardappelbroodjes
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp