Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Oostenrijks-wintersport-lunchgerecht.-Uberbackene-Spatzle-mit-Speck-und-Kase

Überbackene Spätzle mit Speck und Käse

Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui en kaas maak je hier lekkere snelle lunch mee. Natuurlijk kun je hier ook gekookte spaghetti of noedels voor gebruiken. Op de piste, met het voorjaarszonnetje in je gezicht, is dit het lekkerste, maar gewoon thuis is het ook niet te versmaden. En dan ga je toch met je kommetje Spätzle lekker in de tuin of op je balkon in de zon zitten.
No ratings yet
Cuisine Oostenrijk
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 scheutje olijfolie
  • 250 gram spekreepjes
  • 4 uien
  • 4 porties gekookte Spätzle (of spaghetti of noedels)
  • 4 eieren
  • Platte peterselie
  • 1 el gemalen zwarte peper.
  • 1 stuk Grana Padano

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hier 250 gram spekreepjes in uit. Snij in de tussentijd 4 uien in halve ringen, voeg ze toe en bak de uien 10 minuten met de spekjes mee, tot ze mooi bruin gebakken zijn.
    Voeg 4 porties gekookte Spätzle (of spaghetti of noedels) toe, roer er door en bak mee.
  • Bak in een andere pan 4 spiegeleieren.
  • Hak een bosje platte peterselie. Roer door de Spätzle en hou wat achter om te garneren. Voeg 1 eetlepel gemalen zwarte peper toe en roer door het gerecht.
  • Schep een portie Spätzle in een kom. Leg er een spiegelei bovenop. Rasp er Grana Padano over en garneer met blaadjes platte peterselie.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Gebakken spätzle met spek en kaas
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp