Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Boerenkoolstoof-met-witte-bonen en gepocheerd ei

Boerenkoolstoof met witte bonen, runderbraadworst en gepocheerd ei

Superbudgetvriendelijk koken en toch een heerlijke maaltijd klaar maken. Dat lukt met deze heerlijke stoofpot van boerenkool, witte bonen, runderbraadworst en een gepocheerd eitje. Voor € 1,41 p.p. kun jij deze lekkere maaltijd op tafel zetten.
Tip 1. Je kunt de boerenkool vervangen voor spinazie of rucola (lekker in de zomer).
Tip 2. Ben je een grote eter. Kook er een paar aardappels bij. Dat geeft wat meer vulling.
5 from 1 vote
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 runderbraadworsten
  • 1 ui
  • 1 kippenbouillontablet
  • 300 gram boerenkool
  • 1 blik witte bonen 800 gram
  • 4 eieren
  • Natuurazijn

Instructies
 

Boerenkoolstoof

  • Maak met een scherp mes in de lengte van 4 runderbraadworsten een snede. Haal de velletjes eraf en breek het vlees in stukjes.
    Verhit een hapjespan (of wok) en braad de stukjes worstvlees.
    Snipper en ui en fruit deze mee met het worstvlees. Kook 250 ml water en voeg dit toe, samen met 1 verkruimeld kippenbouillontablet. Breng aan de kook.
    Voeg een zak van 300 gr gesneden boerenkool toe. Laat het gerecht met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes stoven.
    Laat een blik witte bonen uitlekken en voeg deze toe aan de stoofpot. Roer door en laat het stoofgerecht nog 5 minuten zachtjes stoven.

Gepocheerd ei

  • Breng een pan water met een scheutje natuurazijn aan de kook. Zodra het water kookt zet je de hittebron lager zodat er geen grote bellen naar boven komen.
    Tik een ei in een schaaltje, zorg dat de dooier heel blijft. Maak een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Door het draaien van het water blijft het ei bij elkaar en verspreid het zich niet door het water. Laat. het voor een zacht gekookt ei 3 minuten koken. (Voor een steviger ei ± 5 minuten).
    Haal het ei met een schuimspaan uit het water en leg het op een bord of kommetje.
    Herhaal dit met de andere eieren.

Serveren

  • Schep de boerenkoolstoof in een kom of een diep bord. Leg een gepocheerd ei erop en snij de dooier een klein stukje open zodat het eigeel eruit kan lopen.

Video

TIP

Maak ook eens dit verrassend voordelige recept: Roergebakken Spruitjes met Kurkuma Aardappels
Roerbak-spruitjes-met-kurkuma-aardappelcurry
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Boerenkoolstoof-met-witte-bonen en gepocheerd ei
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp