Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Tagilatelle-met-gorgonzoal-en-walnoten en rucola vegetarisch

Tagliatelle met gorgonzola en walnoten

Wat is de Italiaanse keuken toch fantastisch. Met eenvoudige, maar hoog kwalitatieve ingrediënten zet je supersnel een culinaire maaltijd op tafel. Deze romige tagliatelle met gorgonzola, walnoten en rucola is een streling voor de tong. Het is een vegetarisch gerecht waarbij zelfs de meest fervente vleesliefhebber het vlees niet zal missen. ;-)
5 from 1 vote
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram tagliatelle
  • 25 gram roomboter
  • 1/2 citroen
  • 2 el bloem
  • 250 ml kookroom
  • 200 gram gorgonzola
  • 250 ml volle melk
  • 1 kippenbouillontablet
  • Peper uit de molen
  • 1 peer
  • walnoten
  • Appelbloesem, eetbare bloemen of fijngesneden groene appel optioneel

Instructies
 

Tagilatelle koken

  • Breng een ruime hoeveelheid water met een beetje zout aan de kook. Kook 400 gram tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de pasta af in een vergiet en speol af met stomend water. Doe de pasta terug in de pan en roer er een scheutje olijfolie door.

Saus bereiden

  • Verhit 25 gram roomboter in een stoofpan. (Niet een te hoge temperatuur anders verbrand de boter). Knijp het sap van een halve citroen uit in de gesmolten boter. Voeg 2 volle eetlepels bloem toe en roer door tot er een egaal papje ontstaat. Roer in etappes 250 ml kookroom erdoor. Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
    Snij een stuk gorgonzola van 200 gr in stukjes. Laat de stukjes gorgonzola smelten in de saus en roer door. Roer er vervolgens 250 ml volle melk doorheen. Voeg 1 verkruimeld kippenbouillontablet en gemalen peper naar smaak toe.
    Snij een peer met schil in dunne plakjes.

Serveren

  • Schep de tagliatelle op een bord. Verdeel een handje rucola rond de zijkanten van de pasta. Schep een opscheplepel saus erop. Steek plakjes peer in de pasta. Knijp een handje walnoten fijn en strooi erover.
    Optioneel: garneer met appelbloesem, eetbare bloemen of in fijne reepjes gesneden groene appel.

Video

TIP

Kook ook eens dit Italiaanse gerecht met aubergine: Parmigiana di Melanzane
Hoe maak je Italiaanse vegetarische Parmigiana di Melanzane
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Tagilatelle met gorgonzola ROOMSAUS en walnoten
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Maak ouderwetse chocolademelk: stevig, romig en ideaal voor pakjesavond, Sinterklaas en koude winterdagen.
Lees meer
Mexicaanse Tortilla Omelet
Mexicaanse Tortilla Omelet
Makkelijke Mexicaanse tortilla omelet met ei, bonen en frisse toppings. Snel, voedzaam en perfect voor elke dag.
Lees meer
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Maak Toscaanse witte bonenstoof met pompoen, broccoli en miso. Vegetarisch comfortfood met een heerlijke ‘smokey kick’ van Rosa!
Lees meer
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Rijkgevulde soep met bruine bonen, groenten, spek en rookworst - zoals oma hem maakte. Perfect voor koude dagen of als nostalgisch comfortfood.
Lees meer
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp