Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
SPAANSE-BOERENKOOLSOEP-MET-PAELLARIJST-EN-CHORIZO

Boerenkoolsoep met paëllarijst en chorizo

Een heerlijke fusion tussen de Spaanse en Nederlandse keuken, deze boerenkoolsoep. Veel lichter verteerbaar dan wanneer je er een stamppot van maakt. En lekker met de pittige smaak van chorizo en serranoham. De door saffraan gearomatiseerde paëllarijst combineert er perfect bij. Kortom, een smaakvol winters gerecht met Zuid-Europese invloeden.
No ratings yet
Cuisine Nederlands, Spaans

Ingrediënten
  

Paëllarijst

  • 2 koppen paëlla/risottorijst
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zoet paprikapoeder
  • 1 mespunt saffraan
  • 3 bosuien

Boerenkoolsoep

  • 1 Chorizoworst
  • 1 Rode ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 Zoete aardappels met paarse schil
  • 300 gram Boerenkool
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 4 plakjes serranoham
  • 1 bosje platte peterselie

Instructies
 

Paëllarijst

  • Zet een gevulde waterkoker aan voor gekookt water.
    Verhit een stoofpan en voeg 2 koppen risottorijst toe. Voeg een verkruimeld kippenbouillontablet, 1 volle theelepel kurkuma, 1 volle theelepel zoet paprikapoeder, een mespunt saffraan en 3 in ringen gesneden bosuien toe.
    Voeg gekookt water toe tot de rijst ongeveer 2 cm onder water staat. Breng aan de kook en laat de rijst op een lage hittebron in 30 minuten gaar koken.

Boerenkoopsoep

  • Snij de chorizo in kleine blokjes. Verhit een soep- of stoofpan en bak de chorizo zachtjes uit. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat de blokjes uitlekken op keukenpapier.
    Snipper een rode ui en 2 teentjes knoflook en fruit deze in het overgebleven vet van de uitgebakken chorizo.
    Schil 2 zoete aardappels (of gewone aardappels als je dat liever eet). Snij deze in blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook. Gooi de zak boerenkool erbij. Giet er 1,5 liter water bij en 3 kippenbouillontabletten. Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
    Neem de soeppan van de hittebron en pureer de soep met een staafmixer totdat deze een egaal geheel is. Voeg peper uit de molen toe naar smaak.
    Verhit een koekenpan en bak 4 plakjes serranoham uit.

Serveren

  • Schep de paëllarijst in een kommetje en deponeer deze op een diep bord, zodat je een mooi bolletje rijst krijgt. Schep een paar opscheplepels soep rond de rijst. Strooi er een handvol chorizoblokjes over. Leg in reepjes gescheurde serranoham over de rijst en garneer met gehakte platte peterselie.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Spaanse boerenkoolsoep met paëllarijst en chorizo
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp