Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Roerbak-spruitjes-met-kurkuma-aardappelcurry

Aziatische roerbak spruitjes met kurkuma aardappels

Ben jij geen liefhebber van spruitjes? Dat kan ik me goed voorstellen. Ik was ook nooit een grote fan van spruitjes. Tot ik besloot er eens wat anders mee te doen en ze te roerbakken met spekjes en ketjap. Dat is echt andere koek, of eigenlijk andere spruit… Ik weet zeker dat je overstag bent als je dit het geproefd. En in combinatie met de kurkuma aardappels met Koreaanse chiliflakes heb je supersnel een lekkere Aziatische maaltijd op tafel staan.
5 from 1 vote
Cuisine Aziatisch
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Wok

Ingrediënten
  

Roerbak spruitjes

  • 750 gram spruitjes
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el bloem
  • Ketjap A
  • 1 tl sambal oelek

Kurkuma aardappels

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Zonnebloemolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl Koreaanse chilivlokken
  • 1 kippenbouillontablet
  • Koriander en platte peterselie

Instructies
 

Roerbak spruitjes

  • Maak 750 gram spruitjes schoon en halveer ze. Kook ze in 6 minuten met een eetlepel zout beetgaar. Snij 1 ui in halve ringen en snipper 2 teentjes knoflook.
    Verhit een wokpan en bak daar 200 gram spekreepjes in uit. Voeg daarna de gesneden ui en knoflook toe aan de spekjes en bak even mee. Voeg een volle eetlepel bloem toe en roer er doorheen. Dit zorgt voor de binding van de saus. Voeg de beetgare spruitjes toe en roer door. Schenk een flinke scheut ketjap A en een theelepel sambal oelek in de wokpan en roer erdoor. Giet er een scheutje gekookt water bij, roer door en breng aan de kook. Zodra het kookt kun je de hittebron uitzetten.

Kurkuma aardappels

  • Kook water in de waterkoker. Schil 1 kilo aardappels en snij in kwarten. Snij 1 ui in halve ringen en snipper 2 teentjes knoflook.
    Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoofpan en fruit de gesneden ui en knoflook hier een paar minuten in. Voeg 1 eetlepel kurkuma, 1 theelepel komijnzaadjes, 1 theellepel chilivlokken en 1 verkruimeld kippenbouillontablet toe en bak even mee tot je de geuren ruikt die vrijkomen. Roer de aardappelparten erdoor. Giet er zoveel gekookt water bij tot de aardappels net onder staan. Laat de aardappelcurry 20 minuten zachtjes koken.

Serveren

  • Schep in een diepe kom een opscheplepel de kurkuma aardappels. Je hoeft de aardappels niet af te gieten, je kunt ze gewoon uit de bouillon scheppen. Schep daarnaast de roergebakken spruitjes. Garneer met koriander of platte peterselie en strooi een beetje Koreaanse chilivlokken over. de aardappels.

Video

TIP

Deze roergebakken spruitjes zijn ook lekker met versgebakken patat frites. Kijk hier voor het recept.
Patat-Frites-zoals-bij-Bram-Ladage
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Roergebakken spruitjes met kurkuma aardappels
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp