Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Roerbak-spruitjes-met-kurkuma-aardappelcurry

Aziatische roerbak spruitjes met kurkuma aardappels

Ben jij geen liefhebber van spruitjes? Dat kan ik me goed voorstellen. Ik was ook nooit een grote fan van spruitjes. Tot ik besloot er eens wat anders mee te doen en ze te roerbakken met spekjes en ketjap. Dat is echt andere koek, of eigenlijk andere spruit… Ik weet zeker dat je overstag bent als je dit het geproefd. En in combinatie met de kurkuma aardappels met Koreaanse chiliflakes heb je supersnel een lekkere Aziatische maaltijd op tafel staan.
5 from 1 vote
Cuisine Aziatisch
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Wok

Ingrediënten
  

Roerbak spruitjes

  • 750 gram spruitjes
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el bloem
  • Ketjap A
  • 1 tl sambal oelek

Kurkuma aardappels

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Zonnebloemolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl Koreaanse chilivlokken
  • 1 kippenbouillontablet
  • Koriander en platte peterselie

Instructies
 

Roerbak spruitjes

  • Maak 750 gram spruitjes schoon en halveer ze. Kook ze in 6 minuten met een eetlepel zout beetgaar. Snij 1 ui in halve ringen en snipper 2 teentjes knoflook.
    Verhit een wokpan en bak daar 200 gram spekreepjes in uit. Voeg daarna de gesneden ui en knoflook toe aan de spekjes en bak even mee. Voeg een volle eetlepel bloem toe en roer er doorheen. Dit zorgt voor de binding van de saus. Voeg de beetgare spruitjes toe en roer door. Schenk een flinke scheut ketjap A en een theelepel sambal oelek in de wokpan en roer erdoor. Giet er een scheutje gekookt water bij, roer door en breng aan de kook. Zodra het kookt kun je de hittebron uitzetten.

Kurkuma aardappels

  • Kook water in de waterkoker. Schil 1 kilo aardappels en snij in kwarten. Snij 1 ui in halve ringen en snipper 2 teentjes knoflook.
    Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoofpan en fruit de gesneden ui en knoflook hier een paar minuten in. Voeg 1 eetlepel kurkuma, 1 theelepel komijnzaadjes, 1 theellepel chilivlokken en 1 verkruimeld kippenbouillontablet toe en bak even mee tot je de geuren ruikt die vrijkomen. Roer de aardappelparten erdoor. Giet er zoveel gekookt water bij tot de aardappels net onder staan. Laat de aardappelcurry 20 minuten zachtjes koken.

Serveren

  • Schep in een diepe kom een opscheplepel de kurkuma aardappels. Je hoeft de aardappels niet af te gieten, je kunt ze gewoon uit de bouillon scheppen. Schep daarnaast de roergebakken spruitjes. Garneer met koriander of platte peterselie en strooi een beetje Koreaanse chilivlokken over. de aardappels.

Video

TIP

Deze roergebakken spruitjes zijn ook lekker met versgebakken patat frites. Kijk hier voor het recept.
Patat-Frites-zoals-bij-Bram-Ladage
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Roergebakken spruitjes met kurkuma aardappels
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp