Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Indian-Butter-Chicken-Curry

Butter Chicken Curry

Butter Chicken curry, ook wel Murgh Makhani genoemd, is echt een van mijn favoriete curries. Deze Indiase curry at ik voor het eerst toen in New Delhi was. Daarna is deze curry me altijd bijgebleven want, man man man, wat een smaakbom is dit. Je kunt de curry prima van tevoren maken en opnieuw opwarmen. Sterker nog, dat komt de smaken alleen maar ten goede. Serveer met basmati rijst, naan en wat schijfjes frisse komkommer.
Murgh Makhani komt uit Noord-India. Het is een vrij milde curry in vergelijking met veel andere Indiase curries, en buiten India is het zowat ieders favoriete curry geworden!
No ratings yet
Cuisine Indiaas
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 Kipfilets
  • 1 Ui
  • Kerstomaatjes
  • Komkommer
  • Verse gember
  • Verse kurkuma optioneel
  • Griekse yoghurt
  • Knoflookpoeder
  • Komijnzaad
  • Garam Masala
  • Gemalen kurkuma
  • Chilivlokken
  • Madras kerrie
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Extra vergine olijfolie
  • Zonnebloemolie
  • Basmatirijst
  • Roomboter
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • 1 blikje Kikkererwten
  • Kippenbouillon
  • Ongezouten cashewnoten
  • Rietsuiker
  • Naan

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij 3 kipfilets in plakjes. Meng de kip met een flinke opscheplepel Griekse yoghurt, 1 volle tl knoflookpoeder, 1 tl komijnzaad, 2 tl garam masala, 1 tl zout en een scheut extra vergine olijfolie. Hak een stukje gember en kurkuma van ± 3 cm fijn en voeg toe aan de marinade. (De verse kurkuma is optioneel. Als het niet verkrijgbaar is, kun je het weglaten). Tip: gebruik voor de snijden van de kurkuma plastic handschoenen. Anders loop je een week met oranje handen. Roer er tot slot 1 tl gemalen kurkuma door.
    Laat de kip minstens 30 minuten marineren in de koelkast, maar hoe langer hoe beter. Je kunt het ook een dag van tevoren voorbereiden en in de koelkast laten staan.

Bereiding

  • Verhit een laag zonnebloemolie van 1 cm in een hittebestendige pan. Controleer of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te dopen. ALs het gaat bruisen, is het heet genoeg. Bak de gemarineerde kip in gedeeltes in de hete olie. Laat de kip die gaar is uitdruipen op een stukje keukenpapier.
    Kook intussen in een andere pan de basmatirijst voor het benodigde aantal personen.
    Als alle kip gebakken is, giet je de olie af en zet de pan terug, maar nu op een lagere hittebron. Smelt 3 eetlepels roomboter in de pan en fruit hier een gesnipperde ui in voor 5 min. Hak 1 eetlepel verse gember en kurkuma fijn en voeg dit toe. Laat even meebakken. Voeg vervolgens 2 tl madras kerrie, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl komijnzaad, 1 tl chilivlokken en een mespuntje cayennepeper. Laat de specerijen even bakken zodat de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens een blik tomatenblokjes, 1 kippenbouillontablet en 1 kopje ongezouten cashewnoten toe. Roer het door elkaar.
    Pureer met een staafmixer de inhoud van de pan tot een gladde saus. Voeg een blik kokosmelk en 1 eetlepel rietsuiker toe, breng het roerend aan de kook en zet de hittebron laag. Doe nu alle gebakken kip en een klein blikje uitgelekte kikkererwten in de pan en roer het door de saus. Voeg 3 volle eetlepels roomboter toe en laat het smelten in de saus.
    Rooster intussen een paar stukken naan, snij een komkommer in plakjes en een handvol kerstomaatjes in tweeën.

Serveren

  • Serveer de Butter Chicken Curry in een kom met de rijst apart ernaast. Leg er een stuk naan bij en de komkommer en tomaatjes.
    अपने भोजन का आनंद लें

Video

Keyword Basmati, Butter, Curry, India
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More
Indian-Butter-Chicken-Curry
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp