Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Indian-Butter-Chicken-Curry

Butter Chicken Curry

Butter Chicken curry, ook wel Murgh Makhani genoemd, is echt een van mijn favoriete curries. Deze Indiase curry at ik voor het eerst toen in New Delhi was. Daarna is deze curry me altijd bijgebleven want, man man man, wat een smaakbom is dit. Je kunt de curry prima van tevoren maken en opnieuw opwarmen. Sterker nog, dat komt de smaken alleen maar ten goede. Serveer met basmati rijst, naan en wat schijfjes frisse komkommer.
Murgh Makhani komt uit Noord-India. Het is een vrij milde curry in vergelijking met veel andere Indiase curries, en buiten India is het zowat ieders favoriete curry geworden!
No ratings yet
Cuisine Indiaas
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 Kipfilets
  • 1 Ui
  • Kerstomaatjes
  • Komkommer
  • Verse gember
  • Verse kurkuma optioneel
  • Griekse yoghurt
  • Knoflookpoeder
  • Komijnzaad
  • Garam Masala
  • Gemalen kurkuma
  • Chilivlokken
  • Madras kerrie
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Extra vergine olijfolie
  • Zonnebloemolie
  • Basmatirijst
  • Roomboter
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • 1 blikje Kikkererwten
  • Kippenbouillon
  • Ongezouten cashewnoten
  • Rietsuiker
  • Naan

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij 3 kipfilets in plakjes. Meng de kip met een flinke opscheplepel Griekse yoghurt, 1 volle tl knoflookpoeder, 1 tl komijnzaad, 2 tl garam masala, 1 tl zout en een scheut extra vergine olijfolie. Hak een stukje gember en kurkuma van ± 3 cm fijn en voeg toe aan de marinade. (De verse kurkuma is optioneel. Als het niet verkrijgbaar is, kun je het weglaten). Tip: gebruik voor de snijden van de kurkuma plastic handschoenen. Anders loop je een week met oranje handen. Roer er tot slot 1 tl gemalen kurkuma door.
    Laat de kip minstens 30 minuten marineren in de koelkast, maar hoe langer hoe beter. Je kunt het ook een dag van tevoren voorbereiden en in de koelkast laten staan.

Bereiding

  • Verhit een laag zonnebloemolie van 1 cm in een hittebestendige pan. Controleer of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te dopen. ALs het gaat bruisen, is het heet genoeg. Bak de gemarineerde kip in gedeeltes in de hete olie. Laat de kip die gaar is uitdruipen op een stukje keukenpapier.
    Kook intussen in een andere pan de basmatirijst voor het benodigde aantal personen.
    Als alle kip gebakken is, giet je de olie af en zet de pan terug, maar nu op een lagere hittebron. Smelt 3 eetlepels roomboter in de pan en fruit hier een gesnipperde ui in voor 5 min. Hak 1 eetlepel verse gember en kurkuma fijn en voeg dit toe. Laat even meebakken. Voeg vervolgens 2 tl madras kerrie, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl komijnzaad, 1 tl chilivlokken en een mespuntje cayennepeper. Laat de specerijen even bakken zodat de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens een blik tomatenblokjes, 1 kippenbouillontablet en 1 kopje ongezouten cashewnoten toe. Roer het door elkaar.
    Pureer met een staafmixer de inhoud van de pan tot een gladde saus. Voeg een blik kokosmelk en 1 eetlepel rietsuiker toe, breng het roerend aan de kook en zet de hittebron laag. Doe nu alle gebakken kip en een klein blikje uitgelekte kikkererwten in de pan en roer het door de saus. Voeg 3 volle eetlepels roomboter toe en laat het smelten in de saus.
    Rooster intussen een paar stukken naan, snij een komkommer in plakjes en een handvol kerstomaatjes in tweeën.

Serveren

  • Serveer de Butter Chicken Curry in een kom met de rijst apart ernaast. Leg er een stuk naan bij en de komkommer en tomaatjes.
    अपने भोजन का आनंद लें

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Indian-Butter-Chicken-Curry
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp