Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Duurzame soep

Aspergesoep is een heerlijke en verfijnde soep die je kunt bereiden met verse asperges. Maar wist je dat je ook een smakelijke en duurzame soep kunt maken van de schillen van asperges? Het gebruik van de schillen zorgt niet alleen voor een volle smaak, maar ook voor het verminderen van voedselverspilling.

Om aspergesoep van de schillen te maken, begin je met het schillen van de verse asperges. Bewaar de schillen en de houterige uiteinden, want die gaan we gebruiken voor de soep. Je kunt de schillen het beste wassen voordat je ze gebruikt om eventuele resten van aarde of zand te verwijderen.

Om de soep nog romiger te maken, kun je wat room of melk toevoegen. Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel wat verse kruiden zoals peterselie of bieslook. Je kunt ook wat van de gekookte aspergestukjes toevoegen voor extra textuur en smaak.

Voedselverspilling tegengaan

Het mooie van het maken van aspergesoep van de schillen is dat je optimaal gebruik maakt van de asperges en voedselverspilling tegengaat. Het is een duurzame manier om te koken, omdat je anders de schillen waarschijnlijk zou weggooien. Door ze te gebruiken, verrijk je de smaak van de soep en verminder je tegelijkertijd de hoeveelheid afval.

Dus de volgende keer dat je asperges bereidt, vergeet dan niet om de schillen te bewaren en er een heerlijke soep van te maken. Geniet van de smaakvolle aspergesoep en draag bij aan een duurzamere keuken!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Gebonden-aspergesoep-van-schillen-met-spekjes-en-bosui

Aspergesoep van schillen

Aspergesoep is een heerlijke en verfijnde soep die perfect past bij het aspergeseizoen. Maar wist je dat je van de schillen van asperges ook een smaakvolle soep kunt maken? In dit recept ga ik je laten zien hoe je een verrukkelijke aspergesoep maakt met spekjes en bosui, waarbij je gebruik maakt van de schillen van de asperges. Deze soep zit boordevol smaak en is een geweldige manier om alle delen van de asperge te gebruiken. De schillen had ik over van het klaarmaken van klassieke asperges met hollandaisesaus. Ga voor dat recept naar: https://reneindekeuken.nl/asperges-met-hollandaisesaus/
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 liter kookvocht van asperges met de aspergeschillen Kook dus eerst de losse asperges met schillen voordat je aan de soep begint. Het recept voor klassieke asperges vind je hier: https://travelandfoodblog.nl/klassieke-asperges-met-hollandaisesaus/
  • 4 kippenbouillontabletten
  • 50 gram roomboter
  • 4 el bloem
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 bosuien

Instructies
 

  • Bak in een koekenpan 125 gram spekreepjes krokant.
  • Breng 2 liter kookvocht van asperges met de schillen aan de kook. Voeg 4 kippenbouillontabletten toe. Zodra de bouillon kookt laat je het met de deksel op de pan 5 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en maak er met de staafmixer een gladde soep van.
  • Giet de bouillon door een zeef en vang de bouillon op in een andere pan of grote maatbeker.
  • Smelt in dezelfde soeppan een klontje roomboter van ± 50 gram. Roer 4 eetlepels bloem door de gesmolten boter en laat het heel even bakken.
  • Roer beetje voor beetje de gezeefde bouillon door de roux (het boter-bloem mengsel) en breng het opnieuw aan de kook.
  • Snij 2 bosuien in ringetjes
  • Schep de soep in een diep bord. Leg in het midden een lepel uitgebakken spekjes. Garneer met ringetjes bosui.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Klassieke-asperges-met-hollandaisesaus-en-krieltjes-met-rozemarijn
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp