Go Back
+ personen

Tandoori Chicken Sous Vide gegaard

Door tandoori chicken sous vide te bereiden, wordt de kip eerst gemarineerd in de traditionele kruidenmengeling en vervolgens vacuüm verpakt voordat het wordt gegaard in een waterbad op een lagere temperatuur dan bij traditionele methoden. Deze langzame, gecontroleerde garing zorgt ervoor dat de kip sappig en mals blijft, terwijl de smaken van de marinade diep doordringen in het vlees.
Na het sous vide garen wordt de kip nog kort gegrild om die karakteristieke rokerige smaak en textuur te verkrijgen die zo kenmerkend zijn voor tandoori chicken. Deze combinatie van moderne techniek en traditionele smaken resulteert in een heerlijk gerecht dat zowel authentiek als verfijnd is.
No ratings yet
Cuisine Grillen, Indiaas, Sous Vide
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Sous Vide vacuümmachine https://www.sousvidekenner.nl/vacuum/sealers/thuis/foodsaver-vacuummachine-profi-line-rvs-fsv005/?aff_id=24292
  • vacuümzakken https://www.sousvidekenner.nl/sv/voordeelbundels/ziva-savant-vide-bundel-12-liter/?aff_id=24292
  • Sous Vide stick https://www.sousvidekenner.nl/sv/sous-vide-sticks/ziva-savant/?aff_id=24292
  • Sous Vide waterbak https://www.sousvidekenner.nl/sv/sous-vide-waterbakken/bak-met-deksel/ziva-sous-vide-waterbak-medium-deksel/?aff_id=24292
  • Grillpan of barbecue

Ingrediënten
  

  • 6 kipdijfilets
  • peper en zout
  • garam masala
  • 1 citroen
  • 2 opscheplepels Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl fenegriekzaad
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl rode voedselkleurstof

Instructies
 

  • Vul de sous vide waterbak (of een grote pan) met water. Maak de sous vide stick aan de rand vast en stel de temperatuur in op 70 graden.
  • Bestrooi 6 kipdijfilets aan beide kanten met peper en zout en garam masala. Snij een 1 citroen doormidden en knijp een beetje sap over kip. Wrijf alles met je handen over de kipdijfilets.
  • Doe de kip in een (of meerdere) sous vide vacuümzak en vacumeer het zakje m.b.v. een vacuümsealer. Laat het vacuümzakje met de kip in het warme water glijden en laat het 1 uur garen.
  • In de tussentijd kun je de coating maken voor de kip. Doe 2 opscheplepels Griekse yoghurt in een kom of een overschaal. Pers 2 teentjes knoflook uit en snij 1 cm gember heel fijn. Voeg toe. Knijp er een beetje citroensap over uit. Voeg 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen komijn, 1 tl fenegriekzaad, 1 tl garam masala, 1 tl chilivlokken en 1 tl rode voedselkleurstof en meng alles door elkaar tot een egale saus.
  • Haal na een uur het zakje met kip uit de waterbak en knip het zakje open. Giet de bouillon uit het zakje (dit kun je nog ergens anders voor gebruiken) en wrijf de gegaarde kip in met het yoghurt-kruidenmengsel.
  • Verhit een grillpan (of barbecue) heel heet. Je mag de stoom van de grillplaat af zien komen. Grill nu de kip 1 minuut aan elke kant of totdat de kip mooie grillstrepen heeft gekregen.
  • Haal de kipfilets uit de pan en leg ze op een mooi bordje. Garneer met takjes koriander. Lekker met Indiaas gekruide rijst.

Video

TIP

Probeer ook eens deze Chicken Madras uit de Instant Pot
Indiase-Madras-Chicken-Curry-uit-de-Instant-Pot
Keyword Aziatisch, Sous Vide
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel