Verhit de oven op 150 graden.
Maak 500 ml bouillon van 1 bospaddenstoelbouillonblokje.
Snij 1 kilo procureur van wildzwijn (of varkensprocureur) in stukjes. Bestrooi de stukjes vlees met zout en peper en meng er een volle eetlepel bloem door.
Verhit in een stoofpan een klont roomboter met een scheut olijfolie en bak het vlees hier rondom bruin in.
Snipper intussen 2 uien en 4 teentjes knoflook. Verhit een koekenpan en bak hier 200 gram spekblokjes in uit. Wanneer het spek wat vet heeft vrijgegeven voeg je de uien en knoflook toe en bak je dit in het spekvet.Voeg 1 el tijm, 1 el jeneverbessen, 4 laurierblaadjes en 5 kruidnagels toe. Gooi het uien en kruidenmengsel bij de stoofpot en roer door elkaar.
Schil 4 grote aardappels, snij ze in stukjes en voeg toe.
Snij 400 gram wortels in stukken en voeg toe.
Giet 1 flesje bruin bier of bokbier in de stoofpan en de halve liter bospaddenstoelbouillon. Breng het geheel aan de kook.
Zet de stoofpan 2,5 uur in de oven op 150 graden. Je kunt de stoofpan ook 2,5 uur op een laag pitje laten sudderen.
Serveer de wildstoof in een diep bord met verse bladpeterselie. Dit gerecht is ook lekker met verse patat frites en rode kool.