Snij 1 grote kipfilet in dunne plakjes. Bestrooi de plakjes kip met zout en peper, 1 tl vetsin, 1 tl aardappelzetmeel, een scheutje zonnebloemolie en een scheutje shaoxing rice wine. Masseer het in de kipstukjes.
Snij 1 ui in ringen. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Schil 1 wortel en snij hem in dunne plakjes. Snij een halve ½ komkommer in lange plakken en snij de plakken in schuine stukjes. Snij een halve ½ paprika in reepjes. Haal eventueel de zaadjes en zaadlijsten van 1 rode peper en snij deze in ringetjes. Snij 2 grote champignons in plakken. Snij 1 groot blad van een 1 blad Chinese kool in reepjes. Snij 1 prei in de lengte door maar laat de onderkant heel. Was de bladeren on de stromende kraan. Snij de prei in schuine plakken. Laat 1 klein blikje bamboescheuten uitlekken.
Verhit een wok zonder olie, voeg de kip toe en roerbak dit op een hoge temperatuur. Haal de kip uit de wok en bewaar het op een bordje apart. Verhit in dezelfde wok een scheutje zonnebloemolie. Bak als eerste de ui in de olie en voeg dan de knoflook toe. Voeg daarna de prei toe en vervolgens de rest van de groenten behalve de taugé. Roerbak alle groenten op hoog vuur en voeg dan 200 ml kippenbouillon toe. Laat de groenten even koken in de bouillon en voeg dan 1 tl zout en peper, 1 tl suiker, 1 tl vetsin, 1 scheutje oestersaus toe. Voeg een handje taugé toe en doe de kip terug in de wok. Schep alles door elkaar. Roer 1 el maizena met een scheutje water in een kopje en giet in de wok. Laat de saus hiermee binden. Voeg nog een scheutje shaoxing rice wine to en een scheutje sesamolie toe. Meng door elkaar.
Serveer de Tjap Tjoy met nasi goreng of witte rijst. Eet smakelijk!