Verhit de wok zonder olie of boter. Zodra de wok heet is kun je de 800 gram kipdijfilets in de wok leggen. Bestrooi ze in de wok met zout en witte peper. Bak de kip aan beide kanten goudbruin en knapperig.
Zet intussen de rijst op. Doe 400 gram pandanrijst in een pan en zet de rijst 1 vingerkootje onder water. Breng het aan de kook, draai daarna de hittebron laag en laat de rijst in 10 minuten gaar worden. Doordat de rijst maar 1 vingerkootje onder water staat zal deze mooi droog koken en hoef ze het niet af te gieten.
Snij 1 ui in halve ringen. Snipper 2 teentjes knoflook. Schil 4 wortels met een dunschiller en snij ze in dunne plakjes. Schil 3 aardappels en snij ze in dobbelstenen.
Haal de kip uit de wok en leg ze op een bord. Bak de ui en knoflook in het achtergebleven vet van de kip. Voeg de gesneden wortel toe en daarna de aardappelblokjes.
Roer er twee eetlepels 1 potje yellow curry pasta en 1 tl kurkuma door. Snij de berf uit 2 kaffir limoenblaadjes, leg de blaadjes op elkaar, snij ze in heel dunne reepjes reepjes en voeg toe. Roer er 1 blik kokosmelk door. Vul het blikje met water en roer dat er ook door. Breng de curry aan de kook, zet de hittebron laag en laat de curry 10 minuten pruttelen.
Roer na 10 minuten 1 volle el pindakaas, 1 el kippenbouillon, 1 el limoensap en 1 el vissaus door de curry. De kip zal intussen een beetje afgekoeld zijn. Scheur stukjes van de kip en gooi die in de curry. Je krijgt dan in feite pulled chicken. Gooi er 4 handjes (baby)spinazie in en roer die er ook door. De spinazie hoeft niet helemaal gaar te worden dus je kunt de hittebron uitzetten.