Go Back
+ servings
How to make easy Thai Yellow Chicken Curry

Thaise Yellow Chicken Curry

Een kenmerk van Thaise curry's is de harmonie tussen zoet, pittig en hartig. Gele curry is doorgaans niet zo pittig als bijvoorbeeld groene curry, wat het toegankelijk maakt voor een breed publiek. Desondanks zorgt de combinatie van kruiden en specerijen voor een smaakvolle ervaring die de zintuigen prikkelt.
Dit gerecht wordt vaak geserveerd met gestoomde witte rijst, waardoor de curry goed samenkomt met de neutrale smaak van de rijst. Het is een favoriet onder liefhebbers van de Thaise keuken, zowel in Thailand als daarbuiten, en staat symbool voor de rijke culinaire tradities die het land te bieden heeft.
No ratings yet
Cuisine Thailand
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • 1 Wok

Ingrediënten
  

  • 800 gram kipdijfilet
  • zout en witte peper
  • 400 gram pandanrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 wortels
  • 3 aardappels
  • 1 potje yellow curry pasta
  • 1 tl kurkuma
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 1 blik kokosmelk 400 gram
  • 1 volle el pindakaas
  • 1 el kippenbouillon
  • 1 el limoensap
  • 1 el vissaus nam pla
  • 4 handjes (baby)spinazie
  • 1 groene peper
  • 1 handje pinda's
  • een klein bosje koriander
  • 1 limoen

Instructies
 

Yellow Chicken Curry recept

  • Verhit de wok zonder olie of boter. Zodra de wok heet is kun je de 800 gram kipdijfilets in de wok leggen. Bestrooi ze in de wok met zout en witte peper. Bak de kip aan beide kanten goudbruin en knapperig.
  • Zet intussen de rijst op. Doe 400 gram pandanrijst in een pan en zet de rijst 1 vingerkootje onder water. Breng het aan de kook, draai daarna de hittebron laag en laat de rijst in 10 minuten gaar worden. Doordat de rijst maar 1 vingerkootje onder water staat zal deze mooi droog koken en hoef ze het niet af te gieten.
  • Snij 1 ui in halve ringen. Snipper 2 teentjes knoflook. Schil 4 wortels met een dunschiller en snij ze in dunne plakjes. Schil 3 aardappels en snij ze in dobbelstenen.
  • Haal de kip uit de wok en leg ze op een bord. Bak de ui en knoflook in het achtergebleven vet van de kip. Voeg de gesneden wortel toe en daarna de aardappelblokjes.
  • Roer er twee eetlepels 1 potje yellow curry pasta en 1 tl kurkuma door. Snij de berf uit 2 kaffir limoenblaadjes, leg de blaadjes op elkaar, snij ze in heel dunne reepjes reepjes en voeg toe. Roer er 1 blik kokosmelk door. Vul het blikje met water en roer dat er ook door. Breng de curry aan de kook, zet de hittebron laag en laat de curry 10 minuten pruttelen.
  • Roer na 10 minuten 1 volle el pindakaas, 1 el kippenbouillon, 1 el limoensap en 1 el vissaus door de curry. De kip zal intussen een beetje afgekoeld zijn. Scheur stukjes van de kip en gooi die in de curry. Je krijgt dan in feite pulled chicken. Gooi er 4 handjes (baby)spinazie in en roer die er ook door. De spinazie hoeft niet helemaal gaar te worden dus je kunt de hittebron uitzetten.

Serveren

  • Snij 1 groene peper in ringetjes. Hak 1 handje pinda's grof. Snij een klein bosje koriander grof. Snij 4 schijfjes van een 1 limoen.
  • Schep de pandanrijst op een bord en schep de curry erbij. Garneer met een schijfje limoen, grofgehakte pinda's, groene peper ringetjes en koriander.

Video

TIP

Probeer ook eens deze heerlijk zachte Thaise zalm in kokoscurry
Keyword Curry
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel