Dit gerecht is niet alleen lekker, maar het is ook voedzaam en vol met verse ingrediënten. Het is een uitstekende bron van vezels, vitaminen en mineralen, en het past goed in een gezond dieet. Tabouleh is een culinair symbool van de Midden-Oosterse keuken en wordt wereldwijd gewaardeerd om zijn eenvoud en smaak. Het is een heerlijk voorbeeld van hoe verse kruiden en groenten kunnen samenkomen om een verrukkelijk gerecht te creëren.
Gooi 100 gram bulgur in een diepe schaal of een kom. Halveer 2 tomaten en knijp het tomatensap boven de bulgur uit. Snij het vlees van de tomaten in stukjes en gooi ook de bulgur erbij. Giet het gekookte water erover tot de bulgur ± 1 cm onder water staat. Leg een deksel erop en laat de bulgur 15 minuten wellen.
Snij een 1 bosje peterselie fijn en snij een halve ½ komkommer in blokjes. Snij 1 groene peper in ringetjes.Tip: het is ook lekker om blaadjes verse munt fijn te snijden en toe te voegen.
Doe voor de dressing 8 el extra vergine olijfolie in een kommetje. Voeg 2 el granaatappel melasse, zout en peper uit de molen en 1 el honing toe. Meng door elkaar met een vork.
Als het goed is de bulgur intussen gaar en kun je de gesneden groenten toevoegen. Meng door elkaar. Roer vervolgens de dressing erdoor.
Snij een 1 granaatappel doormidden, hou 'm in je hand met de open kant naar beneden boven de salade en klop met een houten lepel de granaatappelpitjes eruit.
De bulgur kan op zichzelf gegeten worden met Libanees platbrood. Het is ook heel lekker als bijgerecht bij Shawarma met hummus. Een recept vind je hier: https://reneindekeuken.nl/shawarma-met-hummus