Maak 500 ml bouillon van 1 runderbouillontablet.
Zet de sauté functie aan op de Instant Pot. Verhit een1 klont roomboter van ± 50 gram en een1 scheutje olijfolie in de pot. Snij 2 uien in kwart ringen en fruit ze een paar minuten in de boter en olijfolie. Plet 4 teentjes knoflook met je mes, haal het schilletje eraf en gooi ze bij de uien. Schil 2 winterpenen en snij ze in plakjes van een halve centimeter.
Bestrooi 1 kilo runderpoulet met peper en zout uit de molen en flink wat peper en zout uit de molen. Voeg 4 el bloem toe en meng met het rundvlees zodat alle stukjes vlees bedekt zijn met een beetje bloem. Gooi de stukjes vlees in de Instant Pot en braad ze aan.
Voeg 1 flesje bruin bier, 2 el appelstroop, de gesneden 2 winterpenen, 1 el koek- en speculaaskruiden, 1 el kaneel, 2 steranijs, 6 jeneverbessen en 4 laurierblaadjes toe en roer het goed door elkaar. Giet de runderbouillon erbij en zorg dat het vlees helemaal onder staat. Breng het geheel aan de kook.
Zet sauté functie uit en selecteer slow cook op de Instant Pot. Stel 6 uur bereidingstijd in, sluit de deksel en de Instant Pot doet het werk.
Verkruimel na de bereidingstijd 6 speculaasjes in de pot en roer deze erdoor.