Spicy kikkererwten & eierstoof met Libanees platbrood
De combinatie van de pittige kikkererwtenstoof met de zachte eieren en het krokant gebakken platbrood is absoluut verrukkelijk. Het gerecht zit vol met smaak en textuur, en je zult genieten van elke hap. Maak een grote hoeveelheid en nodig je campingburen uit om samen te genieten van deze heerlijke kikkererwten & eierstoof!
1pakLibanees platbroodVerkrijgbaar bij een Turkse supermarkt of een goed gesorteerde Nederlandse supermarkt.
olijfolie
1teentjeknoflook
1blikkikkererwten
1groentebouillonblokje
2tlharissa
1bliktomatenblokjes
3bosuien
4eieren
1plantjebasilicumof koriander
Instructies
Spice-mix samenstellen
Doe 2 tl tijm, 1 tl sumak, 1 tl chilivlokken en 1 tl raz-el-hanout in een bakje. Schud door elkaar en klaar is je spice-mix.
Kikkererwten & eierstoof
Verhit een scheutje olijfolie en bak 4 Libanese platbroden aan beide kanten krokant. haal ze uit de pan en leg op een bord apart.
Snipper 1 teentje knoflook. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan en fruit de knoflook hier in. Voeg de spice-mix toe en laat even meebakken tot de geuren vrijkomen.
Giet 1 blik kikkererwten af en gooi het in de pan. Verkruimel 1 groentebouillonblokje erboven. Voeg 2 tl harissa toe. Giet er 1 blik tomatenblokjes bij en roer door.
Snij 3 bosuien in ringetjes en voeg toe. Hou een beetje van het groen achter voor garnering.
Breek een ei in een glas of een kommetjes, maak een kuiltje in de saus in de pan en laat het ei er voorzichtig inglijden. Herhaal dit met de andere eieren. Laat de eieren gaarstoven in de saus. Je kunt naar eigen smaak bepalen hoever je het ei gekookt wilt hebben.
Schep een ei in het midden van een gebakken platbrood. Schep er wat van de kikkererwten tomatensaus omheen en zorg dat het hele platbrood bedekt is met een laagje saus. Garneer met ringetjes bosui en blaadjes basilicum of koriander. Je kunt het platbrood zo oppakken met je handen en een hap nemen.