Go Back
+ servings
Hoe maak je authentieke Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese zoals het in Italië gemaakt is heel wat anders als wat de meeste Nederlanders onder Spaghetti Bolognese verstaan. In Nederland is het een gerecht iets wat vaak even snel in elkaar wordt geflanst met behulp van een pakje of een zakje. Voor die mensen zal deze authentieke Spaghetti Bolognese een verrassende smaakbeleving zijn!
No ratings yet
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • 1 slow cooker bijvoorbeeld van Instant Pot

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 wortels
  • olijfolie
  • 1 stukje guanciale of gerookt ontbijtspek ca. 250 gram
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 tl peper
  • 1 flinke scheut witte wijn
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 750 gram rijpe tomaten
  • 1 scheutje volle melk
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl suiker
  • 400 gram spaghetti
  • veldsla
  • 1 stukje grana padano

Instructies
 

Spaghetti Bolognese recept

  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Snij 1 stengel bleekselderij in kleine blokjes. Schil 2 wortels en snij ook in kleine blokjes.
  • Schakel de sauté functie in van de Instant Pot of verhit een stoofpan.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit alle gesneden groente in de olijfolie.
  • Snij een1 stukje guanciale of gerookt ontbijtspek in blokjes of reepjes en voeg toe. Laat het spek even meebakken en voeg dan 500 gram half-om-half gehakt en 1 tl peper toe. Blus het gerecht af met een1 flinke scheut witte wijn. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe en laat de tomatenpuree even meebakken.
  • Snij 750 gram rijpe tomaten in stukjes en gooi ze in de pan. Roer er 1 scheutje volle melk door, 2 laurierblaadjesn en 1 tl suiker.
  • Doe de deksel op de pan. Schakel de Slow Cook functie in en laat het gerecht 3 uur stoven.
    In een stoofpan zet je de hittebron heel laag of zet de pan in de oven die op 140 graden is voorverwarmt.
  • 20 minuten voordat de saus klaar is kun je de spaghetti gaan koken. Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook 400 gram spaghetti in 10 minuten al dente. Doe de spaghetti na het koken in een vergiet en spoel af met kraanwater. Doe de spaghetti terug in de pan en roer er een scheutje olijfolie door.

Serveren

  • Schep 1 pollepel van de Bolognesesaus in een diep bord. Spoel de pollepel af, doe 1 portie spaghetti in de pollepel en draai de spaghetti met een vork tot een nestje. Leg het nestje op de saus. Giet nog een lepel saus over het spaghettinestje. Leg een handje veldsla aan een kant van het bord, rasp er1 stukje grana padano over en garneer met blaadjes basilicum.

Video

TIP

Maak ook eens authentieke Pasta Carbonara
Authentieke Italiaanse Pasta Carbonara
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel