Sous vide gegaarde zalm een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een precieze, smakelijke en gezonde bereidingswijze, met een gegarandeerd perfect resultaat.
Snij een stuk zalmfilet van 400 à 500 gram in vier moten. Bestrooi de zalmmoten aan beide kanten met peper en zout uit de molen. Snij een 1 citroen in plakjes.
Doe de zalmmoten in sous-vide vacuümzakjes. Steek er een schijfje 1 citroen en een takje een bosje dille bij.
Vacumeer de zakjes met de vacuümmachine. Laat de zakjes 30 minuten garen in de waterbak die op 50 graden is verwarmd.
Haal de zakjes met zakjes na 30 minuten uit de waterbak. Knip ze open en verwijder voorzichtig de citroen en dille.
Verhit een scheutje plantaardige olie en bak de zalmmoten kort 1 minuut aan beide kanten. De zalm is immers al voorgegaard en hoeft alleen nog een bruin korstje te krijgen.