Door spareribs sous-vide te bereiden voordat je ze op de barbecue legt, maximaliseer je niet alleen de smaak en textuur, maar maak je ook het hele proces van grillen veel efficiënter en betrouwbaarder. Het is een geweldige manier om indruk te maken op je gasten met perfect gegaarde en smaakvolle ribs!
Meng 1 el Sriracha Chilli Sauce Garlic, 1 el oestersaus, 1 el sojasaus, 1 el gembersiroop, 1 el vissaus, 1 el olijfolie en 75 gram bruine basterdsuiker door elkaar.
Bereiding Sous-Vide Spareribs
Verwarm de sous-vide waterbak met behulp van de Sous Vide stick op 67 graden.
Smeer met een bakkwast de stukken sparerib royaal in met de marinade en doe de spareribs in de vacuümzakjes. Giet er eventueel een beetje overgebleven marinade bij.
Vacumeer de vacuümzakjes met behulp van de vacuümsealer.
Plaats de zakjes in de verwarmde waterbak en laat de spareribs 24 uur garen.
Haal na 24 uur de zakjes met spareribs uit de waterbak, knip ze open en giet de marinade eruit. Deze marinade is intussen met de vleessappen een bouiilon geworden en kan gebruikt worden voor een Aziatische noodlesoep. Haal het vlees uit de zakjes.
Nu zijn de spareribs gaar en klaar om verder te verwerken op de barbecue.
TIP: Als je de vacuümzakjes niet openknipt kun je ze maandenlang in de vriezer bewaren om de spareribs op een later tijdstip te kunnen grillen.
Grillen van de spareribs
Verhit de barbecue. De oven op grillstand of een grillpan kan ook.
Grill de gegaarde spareribs kort aan beide kanten tot ze er bruin en krokant uitzien.