Go Back
+ servings
Vegetarische pasta met broccoli, roomkaas en walnoten

Rosa's Vega Pasta

Deze pasta combineert de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke crunch van walnoten. De smaken vullen elkaar prachtig aan en maken van een simpele pastaschotel een culinair feestje.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram pasta
  • 1 grote ui
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 broccoli
  • 1,5 bakje roomkaas met knoflook en kruiden 200 gram per pakje
  • 1 citroen
  • witte wijn
  • 2 groentebouillontabletten
  • zwarte peper
  • Italiaanse kruiden
  • een stuk grana padano
  • 1 kop diepvriesdoperwten
  • walnoten
  • basilicum

Instructies
 

  • Snipper een 1 grote ui. Verhit een scheutje olijfolie en bak de ui hierin. Snij intussen een 1 broccoli in stukjes. De stronk kun je ook gewoon gebruiken. Als de uien een beetje gekaramelisseerd zijn kun je de broccoli toevoegen. Bak de broccoli tot deze een beetje bruine schroeiplekjes begint te vertonen. Snij 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe. Voeg een extra scheutje olijfolie en een scheutje water (een half glas ongeveer) toe. Doe de deksel op de pan, zet de hittebron lager en laat de broccoli gaar stomen of tot de gewenste gaarheid is bereikt. Misschien hou jij wel van broccoli met een bite.
  • Breng een grote pan pan met water en zout aan de kook en kook 400 gram pasta in 10 minuten al dente.
  • Schep 300 gram 1,5 bakje roomkaas met knoflook en kruiden bij de broccoli (dat is 1,5 pakje als het goed is). Knijp het sap van 1 citroen erboven uit. Hou je hand eronder om pitjes op te vangen. Giet er 1 glas witte wijn bij en roer alles door elkaar. De rest kun je gebruiken om op te drinken 😉
  • Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan en bewaar het pastawater.
  • Verkruimel 2 groentebouillontabletten bij de broccoli. Schep 2 pollepels van het pastawater bij de broccoli. Dit water zit vol met zetmeel en zal de saus binden. Voeg flink wat zwarte peper en Italiaanse kruiden toe. Rasp ± 100 gram een stuk grana padano of Parmezaan en roer de kaas door de saus. Voeg een extra lepel pastawater toe als de saus te dik wordt. Roer 1 kop diepvriesdoperwten door de saus.
  • Rooster 2 handjes walnoten in een droge koekenpan.

Serveren

  • Schep de pasta in diepe borden. Schep een flinke pollepel van de saus met broccoli over de pasta. Garneer met geroosterde walnoten en verse basilicum.

Video

TIP

Probeer ook eens deze vegetarische Pasta Arrabiata met Burrata
Vegetarische pasta met broccoli, roomkaas en walnoten
Keyword Italië, Mediterraan, Pasta, Vegetarisch.
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel