Go Back
+ servings
Portugese-rijst-met-vis-en-pittige-worst--Arroz-con-Chouriço-y-Marisco

Portugese rijst met vis en pittige worst: Arroz con Chouriço y Marisco

De Portugese keuken, met haar nadruk op verse en lokale ingrediënten, biedt een rijke en gevarieerde culinaire ervaring. Gerechten zoals Arroz con Chouriço y Marisco zijn perfect voorbeelden van hoe de Portugezen smaken en texturen harmonieus weten te combineren. Door de eenvoud en puurheid van de ingrediënten te benadrukken, creëren ze gerechten die zowel hartverwarmend als onvergetelijk zijn.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Portugees, Zuid Europees
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Piri Piri kruidenmix

  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • 1 el zeezout
  • 1 el cayennepeper of peperoncino
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el peterselie
  • 1 el oregano
  • 1 el rietsuiker
  • 1 tl kardemompoeder

Arroz con Chouriço y Marisco

  • 2 visbouillontabletten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijolie
  • 1 Portugese chouriço (of Spaanse chorizo)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 kopjes arborio rijst (of risotto- of paellarijst)
  • 1 volle eetlepel piri piri kruidenmix zie recept hierboven
  • gemengde zeevruchten
  • een scheutje witte wijn
  • een klein bosje platte peterselie
  • een handje zwarte olijven

Instructies
 

Piri Piri kruidenmix maken

  • Meng 2 el gerookt paprikapoeder, 1 el gemalen zwarte peper, 1 el zeezout, 1 el cayennepeper, 1 el knoflookpoeder, 1 el uienpoeder, 1 el gemalen komijn, 1 el peterselie, 1 el oregano, 1 el rietsuiker en 1 tl kardemompoeder door elkaar en klaar is de kruidenmix.

Arroz con Chouriço y Marisco

  • Maak 1 liter visbouillon van 2 visbouillontabletten.
  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheutje olijolie en fruit hier de ui en knoflook in. Halveer 1 Portugese chouriço (of Spaanse chorizo) en snij van de helft plakjes. Voeg de plakjes worst toe en bak mee met de ui en knoflook zodat het vet in de worst eruit loopt.
  • Snij 250 gram kastanjechampignons in plakjes, voeg toe en bak mee. Voeg 2 kopjes arborio rijst (of risotto- of paellarijst) toe en bak mee tot de korrels gaan glanzen.
  • Roer er 1 volle eetlepel piri piri kruidenmix en een schaaltje gemengde zeevruchten door. Schenk de visbouillon en een scheutje witte wijn erover en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het gerecht op een lage hittebron 20 minuten pruttelen tot het net niet helemaal is drooggekookt. Je mag nog iets zien pruttelen.
  • Snij een klein bosje platte peterselie fijn en hou een aantal hele blaadjes apart. Roer de fijngesneden peterselie door de rijst en strooi de blaadjes over de bovenkant. Strooi er tot slot een handje zwarte olijven over.
  • Serveer meteen op borden met een frisse salade erbij.

Video

TIP

Probeer ook eens deze Spaanse Paella
Spaanse Paella-met-chorizo,-kip-en-garnalen
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel