Ik ben op zoek naar vegetarische recepten die zó lekker zijn dat je als vleesliefhebber het vlees echt niet mist. En dat is met deze Pastinaak Linzen Curry weer erg goed gelukt. Een heerlijk kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten.
Schil 2 pastinaken en schaaf met een kaasschaaf dunne langwerpige plakken van de pastinaken. Blancheer de plakjes 30 seconden in de groentebouillon. Haal de plakken eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken in een vergiet.
Bekleed 2 ovenbakplaten met bakpapier en verdeel daar de pastinaakplakken op. Bestrooi de plakken met zout. Zet de bakplaten 30 minuten in de oven.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok. Snipper een ui en fruit deze een paar minuten in de olijfolie. Schil de derde pastinaak en snij 'm in centimeter grote blokjes. Voeg de blokjes pastinaak toe aan de ui. Rasp een stukje gember van ± 1 cm en 2 teentjes knoflook. Bak de gember en knoflook mee. Voeg 1 tl komijnzaad, 1 tl chiivlokken en 1 el Hindoestaanse masala toe. Doe er een kop rode splitlinzen bij en 1 kop vermicelli. Giet de 1,5 liter groentebouillon (van het blacheren) erbij en roer alles door elkaar. Breng het aan de kook en zodra het kookt zet de hittebron lager en laat je de curry 20 minuten pruttelen.
Na 20 minuten hak je een bosje platte peterselie en roer er doorheen
Serveren
Schep de curry in een diep bord of kom. Schep er een lepel Griekse yoghurt op. Druip er wat Crispy chiliolie over. Steek de geroosterde pastinaak erin (zie foto). Garneer met blaadjes peterselie.
Video
TIP
Probeer ook eens deze vegetarische Dal Bhat Curry
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel