Gooi de bak met zoutvlees leeg in een vergiet en spoel het vlees af onder de stromende kraan.
Doe de stukken zoutvlees in een stoofpan en giet er gekookt water bij tt het vlees onder staat. Breng aan de kook. Zet de hittebron lager en laat het vlees 1 uur rustig pruttelen en uitkoken.
Haal na 1 uur het zoutvlees uit de pan en laat. het uitlekken in een vergiet.
Verhit een scheutje zonnebloemolie. Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook en fruit dit een paar minuten in de olie.
Snij 2 stukjes van laoswortel (galanga) af en voeg toe. Indien niet verkrijgbaar: 1 tl laospoeder.
Voeg 2 daun salamblaadjes, 6 pimentkorrels, 1 tl gemalen koriander (all spice) , 2 maggi bouillonblokjes, 1 el rietsuiker en 1 el sambal manis toe. Roer door.
Snij 1 grote tomaat in stukjes en voeg toe + 2 eetlepels tomatenketchup.
Voeg een flinke scheut ketjap manis (ketjap A) en zoete chilisaus toe. Roer door elkaar in de wok.
Snij het zoutvlees in stukjes en haal de stukken bot eruit. Roer de stukken vlees door de saus en laat het nog een half uur tot 1 uur rustig pruttelen op een lage hittebron.