Leg 2 nestjes rijstnoedels in een kommetje en week ze in heet water.
Snij 2 sjalotten in halve ringen. Plet 2 teentjes knoflook onder je mes en snij ze fijn. Snij 1 rode peper (of 2 rawits) in ringetjes. Bewaar alles in een kommetje.
Snij 100 gram oesterzwammen door de helft, snij 200 gram tofu in reepjes, snij een halve ½ baby rettich in dunne reepjes en stamp 2 handjes pinda's fijn in een vijzel.
Verhit een wok met een flinke scheut zonnebloemolie of arachideolie. Roerbak 200 gram gamba's in de hete olie, bestrooi met zout en zodra ze roze beginnen te kleuren haal ze er weer uit en bewaar je ze in kommetje.
Voeg de gesneden tofu toe en bak in de wok. Voeg daarna de sjalot, knoflook en rode peper toe. Blijf constant alles omscheppen. Voeg de oesterzwammen toe en de geweekte rijstnoedels. Giet er ook een scheutje van het weekwater bij. Blijf omscheppen.
Voeg 1 el palmsuiker, 1 el tamarindepasta, een 1 flinke scheut zoetzure chilisaus, een 1 flinke scheut vissaus en een1 flinke scheut oestersaus toe en roer door. Roer er tot slot 2 handjes taugé (of meer) door en een handje van de pindastukjes.
Serveer de Pad Thai in een kom of een diep bord. Garneer met verse koriander en ringejes rode peper. Strooi de rest van de pindastukjes erover.