Go Back
+ servings
Ouderwetse Nederlandse chocolademelk in een mok, geserveerd op pakjesavond.

Ouderwetse Chocolademelk Maken

Op zoek naar de lekkerste chocolademelk voor pakjesavond? In deze video maak ik ouderwetse Nederlandse chocolademelk: stevig, romig en precies zoals vroeger. Het is de perfecte traktatie voor Sinterklaas - maar geloof me, dit recept blijft het hele winterseizoen onweerstaanbaar.
No ratings yet
Course Drank
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels ongezoete cacao
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 1 volle theelepel maizena
  • een snufje zout
  • een halve liter volle melk + een scheutje extra
  • slagroom optioneel
  • mini marsmellows optioneel

Instructies
 

  • Roer in een kommetje 4 eetlepels ongezoete cacao, 3 eetlepels rietsuiker, 1 volle theelepel maizena en een snufje zout met een scheutje melk door elkaar tot je een egaal papje hebt.
  • Verhit in een steelpan een halve liter volle melk net tot het kookpunt. Roer met een garde het chocolade-maizena-papje door de hete melk. Laat de chocolademelk een minuut zachtjes pruttelen en blijf roeren. Het moet een mooie egale chocolademelk worden.
  • Schenk de chocolademelk in bekers. Dat is alles 😃. Je kunt desgewenst slagroom of mini marsmellows op de chocolademelk serveren.

TIP

Lekker bij de chocolademelk: zelfgemaakte speculaas
Speculaas-bakken-en-koek-en-speculaaskruiden-maken
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel