Deze mungbonen curry is een traditioneel gerecht uit de Indiase keuken, maar met een verrassende Hollandse twist: boerenkool! De romige kokosmelk, verwarmende specerijen en voedzame mungbonen maken dit een heerlijk vullende maaltijd.
Maak een halve liter groentebouillon van 1 tablet groentebouillon.
Kook 400 gram Basmatirijst bij voorkeur met een Rijststomer.
Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Selecteer op de Instant Pot de Sauté functie en verhit 2 el ghee (of eventueel zonnebloemolie). Fruit hier de ui en knoflook in.
Schil 1 grote wortel (of winterpeen), snij deze in stukjes en voeg toe. Snij ± 2 cm gember fijn en voeg toe. Voeg vervolgens 2 el Madras kerrie, 1 el chilivlokken, 1 el kaneel en 1 el gedroogde tijm toe. Voeg de groentebouillon toe.
Schil 2 grote aardappels, snij ze in stukjes en voeg toe. Voeg 200 gram mungbonen toe en roer alles door elkaar. Voeg tot slot 100 gram boerenkool toe. Die mag er gewoon bovenop gelegd worden.
Doe de deksel op de Instant Pot. Selecteer Pressure Cook en zet de tijd op 7 minuten. Als je met een gewone stoofpan werkt laat je het geheel 30 minuten pruttlen met de deksel op de pan.
Laat na de bereidingstijd in de Instant Pot eerst de hetelucht ontsnappen alvorens de deksel open te doen. Zet de Sauté weer aan en roer er een 1 blik kokosmelk door. Verwarm 5 minuten.In de stoofpan roer je op het laatst de kokosmelk erdoor en verwarm nog 5 minuten mee.
Serveren
Maak een bolletje rijst op een bord. Schep de curry er omheen. Strooi er gehakte koriander of peterselie over.