Go Back
+ servings
Marokkaanse-vis-tajine-met-kikkererwten-couscous-en-harissa

Marokkaanse vis tajine met kikkererwten en harissa

Dit recept voor Marokkaanse vis tajine is een heerlijk gerecht dat de overvloed aan verse vis in de Marokkaanse kuststreken weerspiegelt. Het is een populaire keuze in de Marokkaanse keuken, vooral in de kustplaatsen, waar vis een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding is.
No ratings yet
Cuisine Marokkaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Marokkaanse vis

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 bol knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el harissa
  • 1 el bouillonpoeder
  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • 2 grote pangafilets
  • zout
  • bloem

Couscous

  • 400 gram couscous
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el adobo kruidenmix eventueel als alternatief: aromat
  • 1 scheutje olijfolie
  • platte peterselie of koriander

Instructies
 

Marokkaanse vis

  • Snipper 1 ui. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui hierin. Snij 1 rode paprika in blokjes en laat meebakken. Haal alle teentjes uit 1 bol knoflook, snij ze fijn en voeg toe. Snij 1 tomaat in stukjes en voeg toe.
  • Voeg 1 el gerookt paprikapoeder, 1 el gemalen komijn, 1 tl chilipoeder, 1 tl gemalen koriander, 1 tl kurkuma, 1 el harissa en 1 el bouillonpoeder toe. Roer door de groenten.
  • Voeg 1 blik kikkererwten met het vocht en 1 glas water toe. Breng dit aan de kook en draai zodra het kookt de hittebron laag en laat het gerecht dan 5 minuten pruttelen.
  • Snij 2 grote pangafilets in de lengte doormidden. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met zout en bloem en wrijf het met je vingers erin.
  • Leg de visfilets in de saus en laat ze 5 minuten in de saus garen. Draai de vis na 5 minuten voorzichtig om en laat de andere ook 5 minuten garen.

Couscous

  • Kook 1 liter water in de waterkoker.
  • Doe 400 gram couscous in een diepe schaal. Voeg 1 tl kurkuma en 1 el adobo kruidenmix toe. Sprenkel er olijfolie over.
  • Giet het gekookte water erover en zorg dat de couscous ± 1 cm onder water staat. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de couscous 5 minuten wellen.
  • Roer na 5 minuten de couscous los met een vork. Schep de vis uit de pan op de couscous en schep de saus over de vis. Garneer met blaadjes platte peterselie of koriander.

Video

Keyword Midden Oosters, Tajine
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel