Kook een halve liter water in de waterkoker.
Snij 1 ui in halve ringen en bak deze in het braadvocht van de kip. Snij intussen ± 1 cm gember en 2 teentjes knoflook fijn, voeg toe en bak even mee met de ui. Haal het daarna weer uit de pan en bewaar op een bord apart.
Schil 4 flinke wortels en snij ze in plakjes. Snij 1 tomaat in stukjes. Verhit de tajine opnieuw (als dat niet het geval was) en leg de gebraden kip op de bodem en giet de jus er ook bij. Leg daar vervolgens de gesneden wortel, tomaat en een 1 handje rozijnen op. Gebruik uit een ½ pakje tutti frutti van 375 gram ongeveer de helft en leg er bovenop (ik gebruikte alleen de abrikozen en pruimen). Schep tot slot de gebakken uien e.d. erop.
Maak een halve liter kippenbouillon met het gekookte water en het 1 kippenbouillontablet. Roer er 2 el honing, 2 el tomatenpuree, 2 el abrikozenjam, 2 tl citroensap, 1 tl komijn, 1 tl kaneel en 1 tl harissa door. Giet het mengsel in de tajine en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt doe je de tajinedeksel erop, zet de hittebron laag en laat het gerecht in 1 uur gaar worden.