Go Back
+ servings
Krokante-gnocchi-met-kip-portobello-en-gongonzola

Krokante gnocchi met kip, portobello en gorgonzola

Het krokant bakken van gnocchi in olie is een heerlijke alternatieve bereidingswijze die een interessante textuur en smaak aan deze zachte aardappeldeegkussentjes toevoegt.
Dit eenvoudige recept voor het krokant bakken van gnocchi in olijfolie biedt een heerlijke twist aan een klassiek Italiaans gerecht. Experimenteer gerust met verschillende kruiden en toppings om je eigen unieke draai te geven aan dit smakelijke gerecht.
No ratings yet
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • milde olijfolie
  • 400 gram gnocchi
  • 300 gram kipdijreepjes
  • peper en zout uit de molen
  • 2 portobello of 1 bakje kastanjechampignons
  • 150 à 200 gram gorgonzola piccante
  • veldsla
  • balsamico crema

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut milde olijfolie
  • Bak 400 gram gnocchi in de olie goudbruin en knapperig. Schud regelmatig de pan om. Strooi na het bakken zout naar smaak over de gnocchi.
  • Verhit in een andere pan ook een scheutje milde olijfolie. Bak 300 gram kipdijreepjes in deze pan. Voeg peper en zout uit de molen toe.
  • Snij 2 portobello champignons in plakken en laat dit meebakken met de kip.
  • Snij 150 à 200 gram gorgonzola piccante in stukjes en leg bovenop de gebakken kip en chmapignons. Laat de gorgonzola erover smelten.
  • Leg op elk bord een handje veldsla. Besprenkel de veldsla met balsamico crema. Verdeel gebakken 400 gram gnocchi over de sla. Leg in het midden een schep van de kip en portobello met gorgonzola. That's it!

Video

TIP

Probeer ook eens mijn recept voor een echte Italiaanse Pasta Carbonara
Authentieke Italiaanse Pasta Carbonara
Keyword Gnochi
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel