Go Back
+ servings
Close-up van 7 spices kruidenmix in kommetjes

Jordaanse Kipstoof met 7 Spices

In dit recept maak ik een heerlijke Jordaanse kipstoof met 7 spices, gekookt op open vuur in een grote pan boven de vlammen. Alles is bereid met verse groenten en aardappels uit de moestuin van een vriend – verser wordt het niet!
De geur van knoflook, tomaat, specerijen en kip die langzaam stoven op vuur… dit is koken zoals het bedoeld is. Authentiek, vol smaak en met liefde gemaakt.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Fusion, Midden-Oosters, Nederlands
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • een grote stoofpan https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1326297&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fle-creuset-braadpan-ovaal-signature-azure-o-29-cm-4-7-liter%2F9300000142064041%2F&name=Le%20Creuset%20Braadpan%20Signature%20Ovaal%20Azure%20%E2%80%93%20%C3%98%20...
  • een mandoline https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1326297&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fcavos-mandoline-groentesnijder-mandoline-keukensnijder-uiensnijder-spiraalsnijder-rasp-7-delig-kunststof-bpa-vrij%2F9300000226062428%2F&name=Cavos%20Mandoline%20-%20Groentesnijder%20-%20Mandoline%20k...

Ingrediënten
  

Kipstoof met 7 Spices

  • 6 à 8 kipdijfilets
  • zout en peper
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 volle eetlepels 7 spices
  • 1 kilo aardappels
  • 2 eetlepels kippenbouillonpoeder
  • 1 spitskool
  • een vleestomaat
  • een groene peper
  • koriander of basilicum
  • Libanees platbrood

7 spices-mix

  • 1 el gemalen allspice (piment)
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1 el gemalen galanga (laospoeder)
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl gemalen rozenblaadjes of ½ tl rozenpoeder

Instructies
 

Kipstoof met 7 Spices recept

  • Snij 6 à 8 kipdijfilets in grove stukken. Iedere kipdijfilet in 3 stukken. Bestrooi de kip met zout en peper.
  • Vegatip: Vervang de kipdijfilets door 2 blikken kikkererwten of witte bonen.
  • Snipper 2 rode uien grof. Als je gebruik maakt van net geoogste uien uit de moestuin kun je tevens de groene stengels gebruiken en in stukjes snijden. Snij 3 teentjes knoflook fijn.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote stoofpan en bak de kip hier zo'n 5 minuten in. Voeg 2 volle eetlepels 7 spices toe en roer door de kip. Een recept om zelf 7 spices samen te stellen vind je op deze pagina. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze ook mee.
  • Was 1 kilo aardappels in de schil. Snij ze in grove stukken en voeg toe. Giet er water bij zodat de aardappels net onder staan en breng de stoofpan aan de kook. Roer er 2 eetlepels kippenbouillonpoeder door.
  • Haal de buitenste bladeren van een 1 spitskool en schaaf de spitskool met een mandoline. Snij een vleestomaat in partjes en een groene peper (of rode peper) in ringetjes.
  • Roer de tomaat en peper door de stoof. Gooi de geschaafde spitskool erin en laat bovenop liggen. Laat de stoof 20 a 30 minuten rustig pruttelen.
  • Schep de stoof in kommen en garneer met blaadjes koriander of basilicum. Serveer met stukken Libanees platbrood.
    Rene-in-de-keuken-kookt-buiten

7 spices-mix samenstellen

  • Meng 1 el gemalen allspice (piment), 1 tl gemalen kruidnagel, 1 el gemalen kaneel, 1 el gemalen galanga (laospoeder), 1 el gemberpoeder, 1 tl gemalen zwarte peper en 1 tl gemalen rozenblaadjes of ½ tl rozenpoeder door elkaar. (indien rozenpoeder niet verkrijgbaar is kun je dit weglaten)
  • Bewaar in een goed afgesloten glazen potje. Blijft tot 6 maanden houdbaar op een koele, donkere plek.

Video

TIP

Probeer ook eens Mansaf uit Jordanië
Mansaf het Nationale gerecht van Jordanie
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel