Go Back
Echte authentieke Indonesische pindasaus maken

Indonesische Pindasaus

De bereiding van authentieke pindasaus vereist zorgvuldige aandacht voor detail en een combinatie van verse ingrediënten om de karakteristieke smaak te bereiken. Het is een perfecte combinatie van hartig, zoet, pittig en romig. In deze video vind je mijn recept is voor deze authentieke pindasaus uit Indonesië. Geniet van deze heerlijke smaak van Indonesië en pas het recept aan naar je eigen smaakvoorkeur!
No ratings yet
Cuisine Indonesisch

Ingrediënten
  

  • 250 gram ongezouten pinda's
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 limoenblaadjes kaffir limoenblad
  • 1 schijf gula djawa
  • ± 1 cm galanga wortel
  • 1 el tamarinde pasta
  • zout
  • 1 scheutje melk
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 scheutje ketjap manis

Instructies
 

  • Doe 250 gram ongezouten pinda's in de keukenmachine, maar hou een handje achter. Snij 2 teentjes knoflook grof en voeg toe. Snij 1 rode peper in stukjes en voeg toe. Snij de nerf uit 2 limoenblaadjes, leg de blaadjes op elkaar, snij ze in dunne reepjes en voeg toe. Breek een 1 schijf gula djawa in stukjes en voeg toe. Snij ± ± 1 cm galanga wortel af en voeg toe en tenslotte 1 el tamarinde pasta. Voeg zout naar smaak toe.
  • Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een soepele pasta. Giet tijdens het draaien een 1 scheutje melk toe.
  • Verhit in een steelpan een 1 scheutje zonnebloemolie en voeg de pindapasta uit de keukenmachine toe. Bak de pasta even in de olie en voeg dan nog een scheut melk toe om de saus vloeibaarder te maken. Roer er tevens een 1 scheutje ketjap manis door.
  • Breng de saus zachtjes aan de kook en laat het 5 minuten rustig pruttelen.
  • Hak het handje pinda's wat je had achtergehouden en strooi over saus.

Video

TIP

Deze saus is lekker bij Gado Gado. Een recept voor Gado Gado vind je hier.
Keyword Aziatisch, Saus
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel