Verwarm de oven voor op 140 graden.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoofpan. Snipper 1 ui en fruit deze in de olie. Snij een stukje gember van ± 1 cm fijn en voeg toe. Hak 3 teentjes knoflook en voeg toe. Snij 2 rode pepers in ringetjes en voeg toe. Voeg 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, tl tamarindepasta en 1 kaneelstokje toe.Kneus een stengel citroengras en voeg toe.Snij de nerf uit 3 limoenblaadjes, leg ze op elkaar en snij ze in heel dunne reepjes. Doe in de pan erbij.Verkruimel 2 kippenbouillonblokjes en voeg toe.Snij een schijfje gula djawa fijn en voeg toe, of gebruik 2 eetlepels bruine suiker.Schenk 1 blik kokosmelk à 400 ml en een scheutje ketjap manis in de pan. Bestuif de ganzenbouten met bloem en leg ze in de pan. Breng het geheel aan de kook en zet daarna de pan met deksel erop 2 à 3 uur in de oven op 140 graden. Het is klaar als de ganzenbouten zó gaar zijn dat het van het bot valt.
Serveer de rendang met witte rijst, atjar tjampoer, tomaat en sla. Of maak als bijgerecht Sambal Goreng Boontjes. Het recept hiervoor is tevens te vinden op deze website. https://travelandfoodblog.nl/sambal-goreng-boontjes/
TIP! Met dezelfde ingrediënten uit dit recept kun je de rendang ook maken met rundvlees, lamsvlees of zelfs kalkoen.