Zet een waterkoker op met een liter water.
Schil 1 a 1,2 kilo aardappels. Spoel ze af onder de kraan en snij de aardappels in stukken. Gooi ze in een pan en voeg wat zout en 1 volle tl kurkuma toe. Giet het gekookte water erbij tot de aardappels net onder staan en breng het aan de kook. Zodra het water kookt zet je de hittebron lager, deksel op de pan en laat je de aardappels in ± 20 minuten gaar worden.
Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een koekenpan en bak 300 à 500 gram rundergehakt rul.
Als het gehakt bruin is geworden voeg je 1 volle eetlepel kerrie, 1 tl chilivlokken, 1 afgestreken eetlepel aromat en een flinke eetlepel milde curry pasta toe. Roer door.
Giet de inhoud van een klein blikje ananasstukjes van 227 gr bij gehakt. Ook het sap mag erbij. Voeg tevens 2 eetlepels (of meer) rozijnen toe.
Spoel desgewenst de zuurkool af in een vergiet onder de stromende kraan. Zo wordt de zuurkool minder zuur. Laat uitlekken.
Verwarm, als de aardappels nog 10 minuten moeten koken, de oven voor op 200 graden.
Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Gooi een stukje roomboter bijk de aardappels en een scheutje van het opgevangen kookvocht. Maak een smeuïge aardappelpuree met een pureestamper. Voeg als het nodig is en de aardappels nog te droog zijn een extra scheutje kookvocht erbij.
Pak een ovenschaal en verdeel de zuurkool over de bodem van de schaal.
Verdeel het gehakt met ananas over de zuurkool en schep daarop de aardappelpuree. Smeer de aardappelpuree met een rubberen spatel erover.
Doe een flinke opscheplepel in een kommetje. Voeg 2 tl mosterdzaad, 1 tl karwijzaad en zout en peper toe. Meng door elkaar en strooi het gekruide paneermeel over de aardappelpuree in de ovenschaal. Sprenkel olijfolie over het paneermeel.
TIP: Als je een potje overhebt van zongedroogde tomaten of feta blokjes. Gooi de olie niet weg, dit is lekkere gekruide olie. Gebruik het bijvoorbeeld om over het paneermeel te sprenkelen.
Zet de ovenschaal 20 à 25 minuten in de oven op 200 graden.