Zet de waterkoker aan met 1 liter water.
Snij de chorizoworst eerst in plakken van ongeveer een halve centimeter. Snij daarna de plakken in dobbelsteentjes, zoals spekblokjes.
Verhit een brede hapjespan en bak hierin de chorizoblokjes krokant. Zet te hittebron niet te hoog, want dan gaat de chorizo nogal walmen. Laat gewoon rustig bakken en het vet eruit lopen.
Snipper in de tussentijd 3 grote uien grof
Haal met een schuimspaan de uitgebakken chorizoblokjes uit de pan en schep ze op een bord. Voeg de uien toe en fruit ze 5 minuten in het bakvet van de chorizo.
Terwijl de uien bakken, schil je ± 1 kilo aardappels en snij ze in stukken. Kleinere stukken aardappel zijn eerder gaar. Met grote eters kun je meer aardappels gebruiken.
Voeg 1 eetlepel paella spice mix toe aan de uien en laat even meebakken zodat de geuren vrijkomen. Tip: Je kunt de paella spice mix zelf samenstellen. Het recept hiervoor vind je onderaan. Voeg de aardappels toe aan de uien en roer er doorheen.
Schil of schrap 750 gram winterpeen, snij ze in halve plakjes en voeg ze toe. Roer door elkaar.
Voeg gekookt water toe totdat de ingrediënten net niet helemaal onder water staan. Breng het geheel aan de kook en laat de hutspot in ± 20 minuten op een lage hittebron gaar worden. Je kunt na 20 minuten controleren of alles gaar is door er met een vork in te prikken.
Terwijl de hutspot aan het pruttelen is verhit je een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de Catalaanse braadworstjes gaar en bruin.Tip: Als je geen Catalaanse worstjes kunt krijgen kun je ook merquez worstjes gebruiken of koop gekruide worstjes bij de Turkse supermarkt. Giet de hutspot af en vang het kookvocht (de groentenbouillon) op in een maatbeker. Stamp vervolgens de ingrediënten met een pureestamper tot een grofheid die je zelf lekker vind. Ik vind het zelf wel lekker om wat stukjes wortel terug te vinden. Voeg een scheut van het kookvocht toe om de hutspot smeuïger te maken.
Haal 1 gegrilde paprika uit de pot en snij deze in reepjes.