Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit een scheutje olijfolie en snipper ondertussen 2 sjalotjes. Voeg toe en snipper 2 teentjes knoflook. Voeg toe en snij 8 kastanjechampignons in kleine stukjes en voeg toe. je kunt ook de keukenmachine gebruiken om alles in 1 keer fijn te snijden.Verkruimel met je handen 1 handje walnoten boven de pan en rits de naalden van 2 takjes rozemarijn. Snij 4 blaadjes salie fijn en voeg toe.Doe de inhoud van de pan over in een kom of op een bord. Snij het stuk procureur aan 1 kant op 1/3 in met een scherp mes, maar niet helemaal door, je laat het uiteinde zitten.
Draai het vlees om en snij op 1/3 precies de andere kant op. Als het goed is kun je vlees nu openvouwen tot 1 lange lap.
Sla met een deegroller op het uitgevouwen vlees om het malser te maken.
Smeer de lap vlees in met grove mosterd en verdeel daarna de vulling erover.
Rol de lap vlees met vulling stevig op.
Knip 5 stukjes bindtouw en leg die op je snijplank. Leg de rol vlees erop en knoop de touwtjes stevig om de breedte van de rol vast.
Knoop tevens 2 langere touwtjes in de lengte van de rol vast.
Verhit een scheutje zonnebloemolie op hoog vuur. (Zonnebloemolie kan hoger verhit worden dan olijfolie). Braad de rollade aan alle kanten goudbruin.
Leg de rollade op een grillrooster met een bakplaat eronder voor het uitdruipen. Zet de rollade 1 à 1,5 uur in de oven op 180 graden.
Tip: Als je een vleesthermometer in huis hebt prik die dan in de rollade. Als de kerntemperatuur 70 graden aangeeft is het vlees gaar.
Wikkel de rollade in aluminiumfolie als je 'm uit de oven haalt en laat de rollade 10 minuten rusten.