Go Back
+ servings
How to make General Tso's Chicken

General Tso's Chicken

Hoewel General Tso's Chicken misschien geen authentiek Chinees gerecht is, heeft het enorme populariteit verworven en is het een symbool geworden van Chinees-Amerikaanse keuken. De unieke combinatie van texturen en smaken heeft het tot een favoriet gemaakt bij velen die houden van de fusie van Chinese en Amerikaanse culinaire invloeden. Of het nu als afhaalmaaltijd wordt genoten of thuis wordt bereid, blijft General Tso's Chicken een geliefd gerecht dat de creativiteit en aanpassingsvermogen van de wereldwijde keuken weerspiegelt.
No ratings yet
Cuisine Amerikaans, Chinees
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • 1 Wok

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 1 el light soy sauce
  • 1 el dark soy sauce
  • 1 el wodka
  • 1 tl baking soda
  • 6 kipdijfilets
  • ½ kop bloem
  • ½ kop polenta maismeel
  • ½ liter zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 2 rode pepers
  • 2 groene pepers
  • 2 bosuien

Roerbaksaus

  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 el light soy sauce
  • 1 el Chinkiang rijstazijn
  • 2 el Shaohsing rijstwijn
  • 2 el rietsuiker
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl maizena
  • geroosterd sesamzaad

Instructies
 

  • Klop 1 ei los in een kommetje. Voeg 1 el light soy sauce, 1 el dark soy sauce, 1 el wodka en 1 tl baking soda toe. Roer door het ei.
  • Snij 6 kipdijfilets in stukjes en meng deze met het ei-mengsel.
  • Doe een ½ kop bloem en een ½ kop polenta in een ovenschaal en meng door elkaar. Meng de kipstukjes erdoor en zorg ervoor dat elk stukje gecoat is met het bloem-polenta mengsel.
  • Verhit een ½ liter zonnebloemolie in een wok. Je kunt controleren of de temperatuur heet genoeg is door een eetstokje in de olie te steken. Als er belletjes ontstaan rond de punt van het stukje, dan is de temperatuur heet genoeg om te gaan frituren.
  • Frituur de kipstukjes in gedeeltes goudbruin en krokant in de hete olie. Haal met een schuimspaan uit de wok en laat de kipstukjes uitlekken op keukenpapier. Giet na bereiding van de kip de olie uit de wok (deze kun je hergebruiken) en laat ± 1 eetlepel in de wok zitten.
  • Snij 2 teentjes knoflook fijn. Snij 1 cm gember julienne (in dunne lucifers). Snij 2 rode pepers in ringetjes. De 2 groene pepers kun je heel laten. Die worden in z'n geheel meegebakken.
  • Voor de roerbaksaus: maak 300 ml kippenbouillon van tablet. Roer er 2 el light soy sauce, 1 el Chinkiang rijstazijn, 2 el Shaohsing rijstwijn, 2 el rietsuiker, 1 tl chilivlokken en 1 tl maizena door.
  • Verhit de wok opnieuw met de achtergebleven olie. Bak de knoflook, gember, rode peper ringetjes en groene pepers een paar minuten. Giet de roerbaksaus erbij. Breng aan de kook, zet dan de hittebron laag en laat de saus in 5 minuten indikken. Snij intussen 2 bosuien in dunne ringetjes. Roer de gebakken kipstukjes door de saus.
  • Schep de kip met saus op een bord. Garneer met ringetjes bosui en geroosterd sesamzaad. Serveer met witte rijst en zoetzure komkommer.

Video

TIP

General Tso's Chicken is ook lekker met Indonesische Nasi Goreng
Authentic Indonesian Vegetarian Nasi Goreng
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel