Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte kip op tafel. Geen gedoe met de oven — de airfryer zorgt voor een gelijkmatige garing, waardoor je kip sappig blijft en de huid heerlijk knapperig wordt.
een Airfryer https://www.instantpot.nl/airfryers/?aff_id=24292
Ingrediënten
eenhele (scharrel) kip
4teentjesknoflook
1eetlepel(Madras) kerrie
1tlpaprikapoeder
1tlzwarte peper
1tltijm
1tlgemalen komijn
1tlzout
2eetlepelsolijfolie
2eetlepelsappelazijn
Instructies
Rub
Pers 4 teentjes knoflook uit en gooi ze in een mengkom. Voeg 1 eetlepel (Madras) kerrie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl zwarte peper, 1 tl tijm, 1 tl gemalen komijn en 1 tl zout en meng het door elkaar. Roer er 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels appelazijn door.
Giet het mengsel over een hele (scharrel) kip en wrijf het met schone handen in. Probeer tevens met je vingers onder het vel te komen en daar ook wat van het mengsel in te wrijven.
Leg de kip in de mand van de Airfryer en sluit deze. Selecteer Airfry. Zet de temperatuur op 205 graden en de tijd op 1 uur. Druk op start op het bereidingsproces te laten beginnen.
Draai de kip na 30 minuten om en laat dan de andere kant grillen.
Haal de kip uit de airfryer en laat 10 minuten rusten voor je hem aansnijdt. Zo blijven de sappen goed in het vlees.