Go Back
+ servings
Ganzenborstfilet-van-wilde-gans-klaarmaken de perfecte bereiding

Ganzenborstfilet van wilde gans: de perfecte bereiding.

Ganzenvlees wordt niet veel gegeten in Nederland. Dit komt vooral omdat weinig mensen ganzenvlees kennen en het dus niet eten. En dat is zonde, want het is heel erg lekker. En het is eerlijk vlees uit de vrije natuur. Het past volledig in de vraag naar biologisch, lokaal en verantwoord eten. Bovendien staat een ganzenborstfilet zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Gietijzeren pan

Ingrediënten
  

  • 2 ganzenborstfilets
  • zonnebloemolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes salie
  • 1 zak gemengde sla
  • 1 flesje balsamico crema
  • zeezout flakes fleur de sel

Instructies
 

Ganzenborst klaarmaken

  • Haal met een mesje eventuele witte vliesjes van de ganzenborstfilets af.
  • Leg de ganzenborstfilets in een schaal en bestrooi ze met flink wat zout en versgemalen peper. Giet er een scheut zonnebloemolie over en smeer de filets daarmee in.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een gietijzeren pan zonder olie of boter. Als je wat stoom van de pan ziet afkomen is de pan heet genoeg en kun je de filets erin leggen. Giet ook de achtergebleven olie uit de schaal erbij. Leg een paar takjes rozemarijn erbij en 4 geplette teentjes knoflook. Bak de ganzenborstfilets 1 minuut aan elke kant.
  • Zet de gietijzeren pan met ganzenborstfilets 10 minuten in de oven op 180 graden.
  • Verhit een ander pannetje met een laagje zonnebloemolie tot een temperatuur dat je er in kunt frituren. Je kunt dit testen door een stukje brood in de olie te dopen. Als het meteen gaat bruisen, is de olie heet genoeg. Frituur blaadjes salie in de hete olie. Haal de blaadjes na 1 minuut eruit, laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier en bestrooi ze met zout.
  • Haal na 10 minuten de ganzenborstfilets uit de oven. Wikkel de filets in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.

Serveren

  • Verwarm de borden voor. Dit kun je doen door ze even in de oven te zetten die als het goed is nog steeds warm is.
  • Snij met een scherp mes plakjes van de ganzenborstfilets en rangschik de plakjes op de borden. Leg er een handje gemengde sla bij. Knijp er een aantal streepjes balsamico crema overheen. Knijp er tussen duim en wijsvinger zeezout flakes over. Garneer met de gefrituurde salieblaadjes, een takje rozemarijn en de knoflookteentjes.

Video

TIP

Ook wat lekkers maken van de ganzenpoten? Probeer eens deze Rendang van ganzenbouten.
Indonesische-Wild-Gooze-Rendang
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel