Go Back
+ servings

Gado Gado

Je ziet dat je niet kunt spreken van één traditionele Gado Gado. Hoe dan ook is Gado Gado in alle gevallen heerlijk en erg voedzaam vanwege de verschillende groenten en eiwitten die het bevat. Het is een veelzijdig vegetarisch gerecht dat zowel als hoofdgerecht of als bijgerecht geserveerd kan worden. Het staat symbool voor de diversiteit en smaken van de Indonesische keuken en is een absolute aanrader voor iedereen die van de Indonesische keuken houdt.
No ratings yet
Cuisine Indonesisch
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • groentebouillonblokjes
  • 450 gram gebroken sperziebonen
  • 1 paksoi
  • 4 eieren
  • 400 gram basmatirijst
  • zonnebloemolie
  • 350 gram vegetarische balletjes
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 verpakking Karangsari satésaus of Gado Gado saus van bv Kokki Djawa
  • 1 scheutje ketjap manis
  • ½ komkommer
  • 1 zak vegan kroepoek
  • 1 bakje bawang goreng Indonesisch gebakken uitjes
  • 125 gram taugé

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 100 graden. Hier kunnen we straks gerechten in warmhouden.
  • Breng een pan water aan de kook met 1 of 2 groentebouillonblokjes.
  • Kook 450 gram gebroken sperziebonen 10 minuten in de bouillon. Als je beetgare sperziebonen wilt hebben dan verkort je de kooktijd. Haal de bonen met een schuimspaan eruit, doe over in een schaaltje en hou warm in de oven.
  • Snij 1 paksoi in reepjes en blancheer 2 minuten in de bouillon. Haal de paksoi met een schuimspaan eruit, doe over in een schaaltje en hou warm in de oven.
  • Kook 4 eieren in 4 a 5 minuten halfzacht.
  • Kook 400 gram basmatirijst .
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie en bak hierin 350 gram vegetarische balletjes bruin en krokant. Doe de balletjes over een schaaltje en hou warm in de oven.
  • Giet 1 blik kokosmelk in een steelpan en breng dit zachtjes aan de kook.
  • Haal het blok satésaus van Karangsari uit de verpakking en verkruimel dit boven de kokosmelk. Roer erdoor. (Je kunt ook Gado Gado saus van bv Kokki Djawa gebruiken). Roer er 1 scheutje ketjap manis door. Laat de saus een paar minuten rustig pruttelen en zorg dat het een gladde saus is.
  • Snij stukjes of plakjes ½ komkommer.
  • Maak m.b.v. een klein rond kommetje een bolletje rijst op het midden van een bord. Leg er een schep sperziebonen bij, een schep paksoi, de komkommer en een aantal balletjes. Snij een gekookt ei doormidden en leg dat erbij.
    Schenk er pindasaus over, verkruimel een handje 1 zak vegan kroepoek, strooi er 1 bakje bawang goreng over en verse 125 gram taugé.
  • Selamat makan!

Video

TIP

Probeer ook eens deze pittige Indonesische kip: Indonesische Ayam Blado
Indonesische-Ayam-Blado.-Pittige-kip-uit-Sumatra
Keyword Aziatisch, Vegan, Vegetarisch.
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel