Verwarm de oven voor op 100 graden. Hier kunnen we straks gerechten in warmhouden.
Breng een pan water aan de kook met 1 of 2 groentebouillonblokjes.
Kook 450 gram gebroken sperziebonen 10 minuten in de bouillon. Als je beetgare sperziebonen wilt hebben dan verkort je de kooktijd. Haal de bonen met een schuimspaan eruit, doe over in een schaaltje en hou warm in de oven.
Snij 1 paksoi in reepjes en blancheer 2 minuten in de bouillon. Haal de paksoi met een schuimspaan eruit, doe over in een schaaltje en hou warm in de oven.
Kook 4 eieren in 4 a 5 minuten halfzacht.
Kook 400 gram basmatirijst .
Verhit een scheutje zonnebloemolie en bak hierin 350 gram vegetarische balletjes bruin en krokant. Doe de balletjes over een schaaltje en hou warm in de oven.
Giet 1 blik kokosmelk in een steelpan en breng dit zachtjes aan de kook.
Haal het blok satésaus van Karangsari uit de verpakking en verkruimel dit boven de kokosmelk. Roer erdoor. (Je kunt ook Gado Gado saus van bv Kokki Djawa gebruiken). Roer er 1 scheutje ketjap manis door. Laat de saus een paar minuten rustig pruttelen en zorg dat het een gladde saus is.
Snij stukjes of plakjes ½ komkommer.
Maak m.b.v. een klein rond kommetje een bolletje rijst op het midden van een bord. Leg er een schep sperziebonen bij, een schep paksoi, de komkommer en een aantal balletjes. Snij een gekookt ei doormidden en leg dat erbij. Schenk er pindasaus over, verkruimel een handje 1 zak vegan kroepoek, strooi er 1 bakje bawang goreng over en verse 125 gram taugé. Selamat makan!