Go Back
+ servings
Curry Fish Balls. Streetfood Hong Kong

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Ze worden meestal geserveerd op een bamboestokje, wat ze een perfecte snack voor onderweg maakt. Deze balletjes zijn niet alleen goedkoop, maar ook ontzettend smakelijk dankzij de intense currysmaak die licht pittig en kruidig is.
No ratings yet
Course Snack
Cuisine Aziatisch, Chinees, Hong Kong
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • zonnebloemolie
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • gele currypasta
  • 4 eetlepels madras kerrie
  • halve liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • een beetje zout
  • 400 gram fried fish balls Aziatische supermarkt
  • 1 flinke eetlepel maizena

Ingrediënten voor zelfgemaakte fishballs

  • 500 gram visfilet b.v. kabeljauw
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel witte peper
  • ½ kopje bloem
  • ½ kopje maizena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • zonnebloemolie

Instructies
 

Curry Fish Balls met kant-en-klare fishballs

  • Verhit een scheut zonnebloemolie. Snipper 1 sjalot en 2 teentjes knoflook en fruit dit in de olie. Voeg een flinke eetlepel gele currypasta toe en laat dit meebakken. Zet de hittebron iets lager. Voeg 4 eetlepels madras kerrie toe, roer erdoor en giet er dan een halve liter kippenbouillon bij. Roer er 1 eetlepel oestersaus, 1 theelepel sojasaus, 1 eetlepel rietsuiker en een beetje zout door.
  • Roer 400 gram fried fish balls door de saus. Dit zijn twee verpakkingen en deze kun je kopen in een Aziatische supermarkt zoals Amazing Oriëntal. Laat de fishballs 5 minuten in de saus pruttelen.
  • Roer een 1 flinke eetlepel maizena om met een beetje water en roer dat door de saus om te verdikken. Als je het hierna nog niet dik genoeg vind dan gebruik je nog een eetlepel maizena.
  • Serveer de curry fish balls met de saus in kommetjes en eet ze met stokjes. Je kunt ze ook serveren bij een Chinese maaltijd met rijst en gewokte groenten.

Recept voor zelfgemaakte fishballs

  • Snijd de 500 gram visfilet (koud is of een beetje bevroren) in kleine stukjes en doe ze in een keukenmachine of blender. Voeg 1 eetlepel uienpoeder, 1 teentje knoflook, 2 theelepels zout, 1 theelepel suiker, 1 theelepel witte peper, 1 eetlepel zonnebloemolie, ½ kopje bloem, ½ kopje maizena, 1 theelepel bakpoeder en 1 ei toe.
  • Pulseer een paar minuten en voeg geleidelijk een beetje koud water toe totdat het een homogene textuur krijgt. Ongeveer 2-3 minuten, afhankelijk van de snelheid van de processor. Doe de inhoud in een kom.
  • Zet een grote kom met lauw water klaar. Vet één hand licht in met zonnebloemolie. Neem dan een beetje van het mengsel en vorm balletjes ter grootte van een golfballetje. Leg de balletjes in het lauwe water.
  • Nu kun je kiezen voor gekookte of gefrituurde fishballs.
  • Voor gekookte fishballs vul je een grote pan met voldoende water en breng het zachtjes tegen de kook aan. Schep de balletjes uit het lauwe water met een schuimspaan en doe ze in het hete water. Laat het water niet koken, anders kunnen de visballetjes breken. Gaar de balletjes in 20 minuten en haal de balletjes er dan uit met een schuimspaan en doe ze in een vergiet om te laten uitlekken.
  • Voor gefrituurde fishballs verhit je een flinke laag zonnebloemolie. Schep de balletjes uit het lauwe water met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Controleer of de olie heet genoeg is door er met een stukje brood in te dopen. Als het gaat bruisen kun je gaan frituren. Frituur de balletjes in 5 minuten goudbruin. Schep de balletjes eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Video

Keyword Snack, Vis
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel