Deze camping pasta is snel klaar, vult goed, en zit vol smaak. De tonijn zorgt voor eiwit, de tomaatjes geven frisheid en zoet, en de rucola en basilicum maken het af.
Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheut olijfolie en fruit daar de ui 5 minuten in. Voeg dan de knoflook toe en 1 tl chilivlokken.
Snij 250 gram cherrytomaatjes door de helft, gooi in de pan en laat even meebakken tot ze zachter worden. Giet er 1 pak tomato passata, voeg 1 tl Italiaanse kruiden toe en verkruimel 1 bouillonblokje. (Je kunt ook een pot kant en klare pastasaus gebruiken).
Schep de tonijnstukjes uit 2 blikjes tonijn (of giet de blikjes af) en roer de tonijn door de saus.
Vegatip: Gebruik grote limabonen i.p.v. tonijn
Roer een paar handjes 1 zak rucola door de saus en bewaar wat voor garnering.
Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook 300 gram penne (pasta) in 10 minuten beetgaar. Giet de pasta af en roer deze door de saus.
Rasp een stukje grana padano boven de pan en garneer de pasta met blaadjes verse basilicum en overgebleven rucola.