In Amerika worden pannenkoeken vaak gegeten als ontbijt. En dan van die kleine luchtige pannenkoekjes die worden overgoten met een ruime hoeveelheid maple syrup. De pannenkoekjes worden meestal klaargemaakt met buttermilk. Oftewel karnemelk. Ik was zelf nooit zo'n grote fan van karnemelk, maar in dit recept geeft het de pannenkoekjes een lekkere frisse touch.
Meng in een kom 1 kop maismeel, 1 kop bloem, 2 eetlepels suiker, 2 theelepels bakpoeder en een mespunt zout met een garde door elkaar.
Voeg 1 kop karnemelk, 1 ei en 2 eetlepels zonnebloemolie toe. Meng dit met een mixer 2 minuten.
Het beslag moet makkelijk van je lepel af kunnen lopen, maar het moet niet vloeibaar zijn. Als je beslag te dik is, voeg je een scheut extra karnemelk toe en mix dit weer.
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Schenk 3 kleine beetjes van het beslag in de pan zodat er 3 kleine pannenkoekjes ontstaan ter grootte van een flinke koffiemok.
Haal uit de pan en bereid de rest van de pancakes op dezelfde manier.
Schenk er maple syrup of schenkstroop over. Of geef dit apart erbij.
Video
TIP
Van hetzelfde beslag als voor deze buttermilk pancakes kun je corn dogs maken.AMERICAN CORN DOGS
Keyword Maple syrup, Ontbijt, Pancakes, Pannenkoeken
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel