Breng een grote pan water aan de kook met een eetlepel zout en een scheut azijn.
Kook 6 stukken varkenspoot in het water voor 5 minuten. Haal daarna de varkenspoot met een schuimspaan uit het kokende water.
Kook 1 kilo ossenstaart en 1 kalfsschenkel in het water voor 5 minuten. Haal daarna de ossenstaart en kalfsschenkel met een schuimspaan uit het kokende water.
Gooi de pan leeg en leg alle stukken vlees en botten in de pan. Zet alles onder water en breng het aan de kook. Snij 1 ui doormidden, haal de schil eraf en leg de twee helften erbij. Plet 2 stengels 2 citroengras en voeg toe. Voeg 2 el kandijsuiker en 2 el zout toe.
Zodra de bouillon kookt schep je het schuim eraf. Zet de hittebron lager en laat de bouillon 45 minuten pruttelen.
Haal na 45 minuten de varkenspoten en de kalfsschenkel eruit.
De ossenstaart blijft in de pan en laat je nog 1,5 a 2 uur pruttelen.
Haal na bereidingstijd het citroengras uit de bouillon. Voeg 1 el kippenbouillonpoeder, een scheutje vissaus en 2 eetlepels van de chilipasta toe of zoveel als je wilt). Laat nog 10 minuten trekken.