Kook maximaal water in een waterkoker. Leg de1 grillklare Peking eend in een vergiet en giet aan beide kanten het gekookte water erover om de huid rondom te laten inkrimpen en glanzen. Laat de eend uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Leg de eend in een ovenschaal.
Verhit een klein kopje water met 2 eetlepels honing in een steelpan. Breng het aan de kook en laat het een paar minuten borrelen. Haal daarna van de hittebron.
Smeer de eend aan alle kanten in met een bakkwast met het honingmengsel. Denk ook aan de vleugels en poten. Schenk het resterende honingmengsel over de eend en draai hem rond in het mengsel. Laat de eend met de borstkant naar beneden 30 minuten in het honingmengsel liggen om te laten intrekken.
Steek een vleeshaak door het vel waar de nek heeft gezeten en steek de haak er een paar keer doorheen, zodat de eend er stevig aan kan hangen. Hang de eend op de vleeshaak voor minimaal 12 tot 24 uur, totdat de huid droog is. Zet de ovenschaal onder de eend, zodat deze het vocht en vet uit de eend opvangt. Prik niet in de huid. Door het drogen krijg je bij het bakken een mooi krokante velletje.
Verwarm na de droogtijd de oven voor op 180 graden met heteluchtfunctie.
Vul de onderste bakplaat met water, deze vangt het vet wat straks uit de eend loopt op. Leg de eend op het grillrooster van de oven en plaats hem 20 minuten met. de borstkant naar boven in de oven.
Draai de eend na 20 minuten om en laat hem weer 20 minuten bakken.
Draai na weer 20 minuten voor de laatste keer de eend om en laat hem 20 minuten bakken. Als de huid te donker wordt, verlaag je de temperatuur tot 160 °C; als de eend niet bruin is, kun je de temperatuur verhogen tot 190 °C. Haal de eend uit de oven en zet het op een rooster om een paar minuten af te koelen voordat je de eend aansnijdt.
Stoom de pannenkoekjes in een stoommand of stoompan met een stukje bakpapier erin gedurende 5 minuten. Serveer de pannenkoekjes zo warm mogelijk.
Snij de komkommer in kwarten. Snij de kwarten over de kengte door de helft en schraap met een lepeltje het binnenste vochtige gedeelte eruit. Snij de stukken komkommer in dunne reepjes.Snij de lente-uitjes in stukken van 8 cm en daarna in julienne reepjes. Leg de bosui en komkommer in schaaltjes.Snij dunne reepjes vlees van de eend en leg deze op een bordje. De poten en vleugels kun je er in zijn geheel afsnijden en er bij serveren. Serveer de eendreepjes, poten, vleugels met de gestoomde warme pannenkoekjes samen met de groenten en hoisinsaus. Leg aan tafel een pannenkoekje op een bord, smeer wat Hoisinsaus op het pannenkoekje en leg hier 1 of 2 stukjes eend op. Leg daar bovenop een paar stukjes komkommer en lente-uitjes, rol de pannenkoek op. Eet smakelijk!