Ik ben een grote fan van een patatje stoofvlees. En dan vooral de Asian Chicken Stoof zoals je die bij Bram Ladage kan krijgen. Deze stoof bestaat uit malse Indonesisch gekruide kip, pindasaus, bosuitjes en sesamzaadjes. Het is een smaakexplosie die z'n weerga niet kent. Overigens is dit stoofgerecht ook prima te serveren met witte rijst en bijvoorbeeld sambal goreng boontjes erbij. Dan heb je een heerlijke Indische maaltijd.
Bestrooi 4 kippendijen met zout en snijd deze in reepjes. Verhit in een stoofpan een laagje zonnebloemolie en bak de kipreepjes gaar en bruin. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer door de kip. Hak 1 rode peper fijn en voeg toe. Vervolgens gaan er 2 theelepels knoflookpoeder, 1 eetlepel rietsuiker en 1 kippenbouillontablet door de stoof. Snij 1 limoen doormidden en knijp beide helften uit boven de pan. Roer er een half kopje ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, 1 eetlepel Thaise vissaus, 1 theelepel sesamolie doorheen. Kneus een serehstengel en dompel deze onder in de saus. Breng het geheel aan de kook en laat het stoofgerecht op een lage hittebron in 4 uur zachtes gaar koken.
Verwarm tegen het einde van de bereidingstijd een pannetje met pindasaus en bak patat volgens dit recept (of kook rijst). Snij 3 bosuien in ringetjes.
Serveren
Schep de patat of rijst op een bord of in een kommetje. Schep de kipstoof op doe er een flinke lepel pindasaus over. Doe er een lepel sambal oelek bij. Bestrooi met de bosuiringetjes en sesamzaad.